CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.

For å få en best mulig opplevelse av å bruke våre nettsider, bør du bruke en nyere versjon av Internet Explorer eller alternative nettlesere. Hvis du bruker en jobb-PC, bør du kontakte IT-ansvarlig.

Vi har fått henvendelser de siste dagene fra publikum om at noen utgir seg for å være SSB. De har fått e-post med beskjed om at de har vunnet en mobil. Dette er ikke fra Statistisk sentralbyrå og vi oppfordrer alle til å slette den.

Statistisk sentralbyrå – offisiell statistikk om det norske samfunnet siden 1876

Nøkkeltall

Finn tallene du leter etter

Finn tallene du leter etter

utvalgt innhold

 
 

Priskalkulator

Hvor mye tilsvarer 5 kr i 1963 i dag? Justere husleien?

Beregn prisendring med KPI

Statistikkbanken

Finn detaljerte tabeller med tidsserier, og lag egne tabeller

Gå til Statistikkbanken

 
 

Kommunefakta

Tall for befolkning, helse, økonomi og mye mer for din kommune

Kommunefakta

KOSTRA NØKKELTALL

Finn detaljerte tall om kommunal virksomhet

KOSTRA nøkkeltall

Kalender

Oversikt over planlagte publiseringer og aktiviteter

Kalender

Aktuelt

Geir Axelsen ny SSB-sjef

Mandag startet Geir Axelsen (52) som ny administrerende direktør i SSB.

Spam på e-post

Vi har fått henvendelser de siste dagene fra publikum om at noen utgir seg for å være SSB. De har fått e-post med beskjed om at de har vunnet en iPhone X. Dette er ikke fra Statistisk sentralbyrå og vi oppfordrer alle til å slette den.

Høyere matvarepriser

Konsumprisindeksen (KPI) steg 3,0 prosent fra juli 2017 til juli 2018, mens KPI-JAE steg 1,4 prosent i samme periode. Fra juni til juli 2018 økte KPI 0,7 prosent, hovedsakelig grunnet matvareprisene.

Ny kvartalsvis lønnsstatistikk

Statistikken «Antall arbeidsforhold» er basert på data fra a-ordningen og har frem til nå vist utviklingen i antall lønnstakere (personer) og antall arbeidsforhold (jobber). SSB publiserer fra midten av august for første gang kvartalsvis lønnsstatistikk sammen med antall arbeidsforhold.

Bolig

Går boligprisene opp eller ned? Hvordan bor vi i Norge, og hvor mange boliger bygger vi? Her er tallenes tale om norske boliger.

Barn av innvandrere velger ofte partner med innvandrerbakgrunn

Tre av fire norskfødte med foreldre fra Pakistan, Vietnam, Tyrkia og Sri Lanka har en partner med innvandrerbakgrunn. Det er færre enn blant innvandrere fra samme land.

Norsk økonomi

Her finner du oversikt over noen sentrale nøkkeltall i norsk økonomi. Du kan finne figurer for utviklingen i bruttonasjonalproduktet (BNP), Norges utenriksøkonomi, med blant annet de viktigste handelspartnere, prisvekst, boligprisutvikling, renter, gjeldsrate og arbeidsledighetstall.

SSB ANALYSE 2018/13: Norsk fiskeri gjennom 80 år

Det har gått i bølgjer

Det siste tiåret har fiskarane årleg teke opp mellom to og tre gonger så mykje fisk som i mellomkrigsåra.