CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.

For å få en best mulig opplevelse av å bruke våre nettsider, bør du bruke en nyere versjon av Internet Explorer eller alternative nettlesere. Hvis du bruker en jobb-PC, bør du kontakte IT-ansvarlig.

Statistisk sentralbyrå – offisiell statistikk om det norske samfunnet siden 1876

Nøkkeltall

Finn tallene du leter etter

Finn tallene du leter etter

utvalgt innhold

 
 

KORONAKRISEN

Hvordan påvirker Covid-19 Norge?

Se statistikken

Statistikkbanken

Finn detaljerte tabeller med tidsserier, og lag egne tabeller

Gå til Statistikkbanken

 
 

Kommunefakta

Tall for befolkning, helse, økonomi og mye mer for din kommune

Kommunefakta

KOSTRA NØKKELTALL

Finn detaljerte tall om kommunal virksomhet

KOSTRA nøkkeltall

SSB skole

Ressurssider for lærere til bruk i undervisning

SSB skole

Aktuelt

Middelaldrende røyker som før

Etter mange år med mindre dagligrøyking tyder mye på at trenden flater ut. 9 prosent av menn og kvinner røykte daglig i 2020, men blant dem i alderen 55-64 år er andelen 17 prosent.

Sysselsatte i kulturnæringene før korona

I 2019 arbeidet 3 prosent av alle sysselsatte i Norge i kulturell og kreativ næring. Over 45 500 foretak var registrert per 1. januar 2019 på de aktuelle næringskodene.

Statistikk om koronakrisen

På denne siden samler vi statistikk som er relevant for å forstå hvordan koronaviruset og tiltakene mot det påvirker det norske samfunnet.

Handelsoverskuddet nesten utradert i 2020

I 2020 ble det eksportert varer for 773,2 milliarder kroner, mens importen var noe lavere med 762,8 milliarder kroner. Handelsoverskuddet for varer endte dermed på 10,4 milliarder kroner, det laveste siden slutten av 80-tallet.

9 av 10 barn og unge går på tur

Barn trente mer og var oftere på fottur i 2020 enn i 2013. Deltakelsen i frilufts- og idrettsaktiviteter er høy, men hva de driver med, har endret seg på de sju årene.

Fakta om hytter og ferieboliger

Hytter og fritidsboliger

Nordmenn elsker å være på hytta. Men hvor mange hytter har vi, og hvor ligger de? Her finner du tallene som forteller om norske hytter og andre fritidsboliger.

Bærekraftsmålene

Bærekraftsmålene

FNs bærekraftsmål består av 17 mål og 169 delmål som ser miljø, økonomi og sosial utvikling i sammenheng frem mot 2030. Denne faktasiden viser utviklingen på utvalgte områder.

SSB analyse 2021/01

Vanligst for uføre å jobbe i salgs- og serviceyrker

En av fire uføre jobber, som oftest deltid. Flest finner vi innenfor salgs- og serviceyrker - en yrkesgruppe hvor også relativt mange blir uføre. Uføre i jobb har opp mot 30 prosent høyere inntekt enn andre uføre. Men få uføre uten arbeid kommer seg inn på arbeidsmarkedet.