Statistikk innhold
Statistikk om
Kjøtproduksjon
Slaktestatistikken viser total kjøtproduksjon og kjøtproduksjon fordelt på dei ulike dyreslaga.
Utvalde tal frå denne statistikken
- Slakt godkjent til folkemat.Last ned tabell som ...Slakt godkjent til folkemat.
Tonn Prosent endring fra 1. halvår 2025 1. halvår 2024 - 1. halvår 2025 1. halvår 2020 - 1. halvår 2025 Svin 64 924 0,4 0,0 Fjørfe 59 729 -2,7 11,4 Storfe 37 111 -11,1 -9,8 Sau 1 735 -4,8 -1,2 Standardteikn i tabellarLast ned tabell som ... - Offentleg kjøttkontroll. Slakt godkjende til mat. 1. halvår. Tal dyrLast ned tabell som ...Offentleg kjøttkontroll. Slakt godkjende til mat. 1. halvår. Tal dyr
Svin Fjørfe Storfe Sau Geit Hest Anna kjøt 1. halvår 2015 783 378 32 799 531 136 814 135 192 14 753 172 39 1. halvår 2016 821 343 32 810 663 136 704 140 517 14 140 127 40 1. halvår 2017 806 223 33 986 597 136 967 158 777 17 184 112 69 1. halvår 2018 854 882 32 385 326 149 477 110 087 16 128 81 39 1. halvår 2019 795 153 34 418 075 151 111 70 961 15 698 61 66 1. halvår 2020 781 711 34 661 512 140 256 73 558 15 486 28 31 1. halvår 2021 772 093 36 888 744 136 656 74 748 15 078 23 58 1. halvår 2022 765 662 36 351 610 144 468 75 847 14 526 18 1 1. halvår 2023 757 417 36 127 213 148 210 81 638 14 537 23 6 1. halvår 2024 766 595 37 680 694 146 826 75 414 13 165 19 12 1. halvår 2025 755 751 36 171 691 130 305 70 254 12 695 19 17 0 1. halvår 2025 Østfold 56 869 6 064 758 2 741 554 9 0 0 Oslo og Akershus 25 932 583 347 4 071 1 104 135 3 0 Innlandet 175 124 5 564 479 25 665 10 389 2 315 2 0 Buskerud 3 487 168 764 3 668 3 118 1 715 0 9 Vestfold 49 179 1 100 826 2 304 354 5 0 0 Telemark 8 900 183 535 1 872 1 056 928 0 0 Agder 15 897 197 417 5 236 4 438 17 0 8 Rogaland 211 888 12 160 658 23 777 15 644 574 0 0 Vestland 25 515 36 277 12 981 14 484 3 044 0 0 Møre og Romsdal 11 550 43 319 10 102 4 436 1 880 0 0 Trøndelag - Trööndelage 128 061 10 068 311 26 436 6 316 138 14 0 Nordland - Nordlánnda 39 735 0 8 414 5 234 715 0 0 Troms - Romsa - Tromssa 3 614 0 1 914 2 567 1 220 0 0 Finnmark - Finnmárku - Finmarkku 0 0 1 124 560 0 0 0 Standardteikn i tabellarLast ned tabell som ... - Offentleg kjøttkontroll. Slakt godkjende til mat. 1. halvår. TonnLast ned tabell som ...Offentleg kjøttkontroll. Slakt godkjende til mat. 1. halvår. Tonn
Svin Fjørfe Storfe Sau Hest Anna kjøt 1. halvår 2015 65 696 46 247 38 347 3 501 48 161 1. halvår 2016 69 311 47 723 39 157 3 616 36 165 1. halvår 2017 67 427 53 090 39 500 3 826 31 193 1. halvår 2018 69 807 49 300 42 642 2 296 23 170 1. halvår 2019 64 677 52 975 43 127 1 720 17 172 1. halvår 2020 64 946 53 624 41 123 1 756 8 169 1. halvår 2021 66 791 57 516 40 367 1 848 7 166 1. halvår 2022 66 719 57 030 42 687 1 850 5 156 1. halvår 2023 65 719 57 058 42 925 1 926 6 151 1. halvår 2024 64 677 61 371 41 726 1 822 5 141 1. halvår 2025 64 924 59 729 37 111 1 735 4 141 1. halvår 2025 Østfold 4 915 10 630 803 11 0 0 Oslo og Akershus 2 262 1 027 1 246 26 1 1 Innlandet 15 232 8 484 7 633 272 0 23 Buskerud 319 553 994 79 0 15 Vestfold 4 253 2 264 724 8 0 1 Telemark 799 352 522 27 0 7 Agder 1 354 303 1 427 101 0 1 Rogaland 18 184 18 996 6 742 391 0 7 Vestland 2 140 83 3 431 349 0 31 Møre og Romsdal 967 73 2 896 106 0 23 Trøndelag - Trööndelage 10 836 16 965 7 466 159 2 2 Nordland - Nordlánnda 3 354 0 2 439 123 0 11 Troms - Romsa - Tromssa 308 0 522 69 0 22 Finnmark - Finnmárku - Finmarkku 0 0 267 13 0 0 Standardteikn i tabellarLast ned tabell som ...
Om statistikken
Informasjonen under «Om statistikken» blei sist oppdatert 16. mars 2021.
I tabellane blir ofte omgrepet fjørfe nytta. Det er summen av dyreslaga høns, kylling, kalkun og andre fjørfe.
Fylke, der tal blir gitt samla for Oslo og Akershus fordi det er få jordbruksbedrifter i Oslo.
Kjøtproduksjon
426 Seksjon for eiendoms-, areal- og primærnæringsstatistikk
Fylke.
Halvår. Årleg.
Mikrodata blir lagra i SSB.
Statistikken byggjer på rapportering frå slakteri og kontrollstasjonar. Alle slakt som slakteri og kontrollstasjonar tar hand om skal registrerast i Leveranseregisteret for slakt. Leveranseregisteret for slakt blir administrert av Landbruksdirektoratet.
Statistikken blir nytta av offentlege etatar og ulike næringsorganisasjonar.
Populasjonen omfattar alle leveransar av slakt til godkjende slakteri og kontrollstasjonar. Statistikken omfattar ikkje heimeslakt.
Landbruksdirektoratet sitt register over alle leverte slakt er grunnlaget for utarbeiding av statistikken
Elektronisk datainnsamling, frå Leveranseregisteret for slakt.
Statistikken blir kontrollert på aggregert nivå (lands- og fylkestal) i høve til tidlegare års registreringar.
Leveranseregisteret for slakt inneheld alle leverte slakt i løpet av året. SSB mottar aggregerte datafiler, der ein record inneheld opplysningar om alle slakt av det einskilde kjøtslag hos kvar produsent kvar månad.
Tal blir ikkje offentleggjort dersom det kan medføre fare for at einskilde jordbruksbedrifter blir identifisert.
Statistikken går attende til 1952. Ved overgang til registerutnytting i 1995, har publisering av data etter produsentane sin lokalisering i kommune og fylke vore mogleg.
Ei mogleg feilkjelde kan vere feilføringar og manglande opplysningar ved innlegging av data i registeret. Ein reknar likevel med at opplysningane i registeret er av god kvalitet.


