Varehandel

Artikler og publikasjoner

Analyser, artikler og publikasjoner

Viser 18 av 18

Møbler og elektronikk dro opp detaljhandelen i november

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp med 0,9 prosent fra oktober til november 2021, viser sesongjusterte tall. Det var spesielt møbler og elektronikk som bidro til økningen denne måneden.

Mer bruk av internasjonale betalingskort etter gjenåpning

Bruken av norske internasjonale betalingskort har økt betydelig både på nettet og ellers, og var ekstra høy i 3. kvartal 2021.

Nedgang i dagligvare for tredje måned på rad

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp med 1 prosent fra september til oktober 2021, viser sesongjusterte tall. Dagligvarebutikkene hadde derimot en nedgang denne måneden.

Grensehandelen tok seg opp

Etter flere kvartaler med strenge reiserestriksjoner og svært lav grensehandel, tok handelen over grensa seg kraftig opp i 3. kvartal. Sammenliknet med før pandemien er fremdeles to av tre handleturer borte.

Lavere investeringsaktivitet i detaljhandelen

Investeringene i detaljhandelen falt med 16 prosent fra 2. til 3. kvartal 2021, viser sesongjusterte tall. Denne nedgangen kommer etter tre kvartaler med økte investeringer.

Byggevarer og klær trakk detaljhandelen opp i september

Etter tre måneder på rad med nedgang gikk omsetningsvolumet i detaljhandelen opp med 0,5 prosent fra august til september 2021, viser sesongjusterte tall.

Handelen med motorvogner skyter i været 1. halvår 2021

Handelen med motorvogner unntatt motorsykler omsatte for 122 875 millioner kroner i 1. halvår 2021. Dette er en økning på 34,5 prosent mot 1. halvår 2020.

Detaljhandelen falt for tredje måned på rad

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk ned med hele 3,8 prosent fra juli til august 2021, viser sesongjusterte tall. Et stort fall i dagligvarebransjen var hovedårsaken til nedgangen.

Ny grensehandelsstatistikk i 2022

Fra neste år vil SSB lage ny og forbedret grensehandelsstatistikk. Statistikken vil baseres på et større utvalg og resultatene vil bli publisert på ulike varegrupper.

Netthandelen høyere enn noen gang

Statistikk basert på bruken av internasjonale betalingskort viser at netthandelen med kort var høyere enn noen gang i 2. kvartal 2021, til tross for lettelsene i koronarestriksjonene.

Fortsatt økning i alkoholsalget

I 2. kvartal 2021 ble det solgt 8,69 millioner liter med ren alkohol. Dette gir en prosentvis økning på 1,11 prosent mot 2. kvartal 2020, som var en periode preget av svært sterk vekst.

Byggevarer drar ned detaljhandelen i juli

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk ned med 3,1 prosent fra juni til juli 2021, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter en beskjeden nedgang på 0,1 prosent fra mai til juni, og er den største nedgangen i indeksen siden desember 2020.

Fortsatt svært lav grensehandel

Nordmenn brukte 335 millioner kroner på grensehandel i firekvartalsperioden fra 3. kvartal 2020 til og med 2. kvartal 2021, mot 9,7 milliarder kroner i den foregående firekvartalersperioden. Dette gir en nedgang på hele 96,6 prosent.

Investeringsaktiviteten øker fremdeles i detaljhandelen

Investeringene i detaljhandelen økte med 15 prosent fra 1. kvartal til 2. kvartal 2021, viser sesongjusterte tall. Denne veksten fortsetter perioden med oppgang som har vart fra 3. kvartal 2020.

Liten nedgang i detaljhandelen

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk ned med 0,1 prosent fra mai til juni 2021, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter en økning på hele 5,8 prosent fra april til mai.

Sterk vekst i detaljhandelen i mai

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp med hele 5,8 prosent fra april til mai 2021, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter en økning på 0,4 prosent fra mars til april. Det var spesielt klesbutikker som bidro til veksten.

Rekordhøy alkoholomsetning i 1. kvartal

Det ble solgt 7,2 millioner liter¹ ren alkohol i årets tre første måneder. Det er en økning på 20,8 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, og er ny rekord for omsatte liter innenfor et førstekvartal.

Nedgang for dagligvarebransjen i april

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp med 0,3 prosent fra mars til april 2021, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter et uendret nivå på detaljhandelen fra februar til mars. Mange av detaljhandelsnæringene hadde oppgang i volumet i april, men det var nedgang for dagligvarebransjen.

Eldre analyser, artikler og publikasjoner for delområdet varehandel.