Befolkning
Statistikk
Statistikk fra andre enn SSB
Analyser, artikler og publikasjoner
Lavere innvandring i fjor
51 200 ikke-nordiske statsborgere innvandret til Norge av ulike grunner i 2024. Dette er en klar nedgang sammenlignet med de to foregående årene. Den lavere innvandringen skyldes først og fremst færre ukrainske flyktninger, men også færre som innvandret på grunn av arbeid eller av familiære årsaker.
Holdninger til innvandrere og innvandring 2025
Denne rapporten presenterer resultater fra Statistisk sentralbyrås (SSBs) undersøkelse av befolkningens holdninger til innvandrere og innvandring, som ble gjennomført i januar-februar 2025.
Monitor for arbeidsinnvandrere fra land utenfor EØS-området. 2025
Arbeidsinnvandrere tilfører det norske samfunnet verdifull kompetanse og bidrar til å dekke behov for arbeidskraft i en rekke sektorer. Norge har en lang historie med arbeidsinnvandring, og i denne rapporten ser vi nærmere på arbeidsinnvandrere fra land utenfor EØS og deres familietilknyttede.
Ukrainere og andre grupper kommet gjennom masseflukt
I denne rapporten ser vi på ukrainske flyktninger som kom i perioden fra etter den fullskala invasjonen av Ukraina i februar 2022 til utgangen av 2023.
Mange enslige mindreårige flyktninger fra Ukraina
Fra 1996 til 2023 har 11 700 flyktninger blitt bosatt i Norge som mindreårige uten medfølgende foreldre. Det er stor variasjon i hvor mange som bosettes hvert år og hvilken landbakgrunn de har. I 2022 og 2023 kom det flest fra Ukraina – samlet nesten 900 personer. Et flertall av disse var gutter i alderen 16-17 år.
Monitor for norskfødte med innvandrerforeldre
Statistisk sentralbyrå etablerte i 2019 en monitor for å kunne følge gruppen norskfødte med innvandrerforeldre. Denne rapporten er en videreføring av monitoren, og gir en analyse av denne gruppen med temaene demografi, utdanning, deltakelse i arbeidsmarkedet og husholdningenes inntekter.
Innvandring og innvandrere i Norden 2016-2022
Rapporten gir en deskriptiv analyse av innvandringen til Danmark, Finland, Norge og Sverige og situasjon for innvandrere og etterkommere som er bosatt der. Videre ser den på hvordan innvandrere og etterkommere integreres i samfunnet, med fokus på deres deltakelse i utdanning og arbeidsliv.
Høyest familieinnvandring siden midten av 2010-tallet
Familieinnvandringen til Norge har økt i de siste årene, og er nå større enn rett før pandemien. Av familieinnvandrerne fra land utenfor EU/EFTA-området har det kommet flest fra India, Pakistan og Syria. Relativt få ukrainske familieinnvandrere har ankommet landet de siste to årene.
Familieinnvandring og ekteskapsmønster 1990-2022
Denne rapporten tar for seg hovedtrekkene ved familieinnvandringen til Norge i perioden 1990-2022 og er en del av monitoren for familieinnvandring og ekteskapsmønster.
32 400 ukrainske flyktninger ble bosatt i fjor
De to siste årene har innvandringen til Norge vært preget av et historisk høyt antall flyktninger på grunn av krigen i Ukraina. I løpet av 2023 ble det bosatt 32 400 ukrainske flyktninger. I 2022 var tilsvarende antall 31 000.
Eldre artikler og publikasjoner
for delemnet Innvandrere og innvandring, befolkning.