15236_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/kilt/arkiv
15236
Økte dieselpriser
statistikk
2002-10-16T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
kilt, Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport, lastebiltypar, drivstoffkostnader, dekkprisar, forsikringskostnader, ferjekostnader, bompengarLandtransport, Transport og reiseliv
false

Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport3. kvartal 2002

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Økte dieselpriser

Totalkostnadsindeksen for lastebiltransport steg 0,3 prosent fra august til september, hovedsakelig på grunn av økte priser på diesel. De siste tolv månedene har totalkostnadene steget 2,1 prosent.

Drivstoffindeksen økte med 2,7 prosent den siste måneden. Hovedårsaken er en vedvarende prisoppgang på diesel siden slutten av august. De siste tolv månedene har imidlertid drivstoffindeksen gått ned med 4,3 prosent, som en følge av den langsiktige prisutviklingen på råolje.

Lavere kapitalkostnader

Kapitalkostnadene gikk ned med 0,5 prosent fra august til september på grunn av nedgangen i det inflasjonsjusterte rentenivået. De siste tolv månedene har kapitalindeksen gått ned med 0,2 prosent.

Kapitalindeksen består av avskrivninger, rentekostnader og vektårsavgift/årsavgift. Rentekostnaden er basert på konsumprisindeksen og tremåneders NIBOR-rente fra Norges Bank, og kan derfor avvike fra bankenes gjennomsnittlige utlånsrente.

De øvrige delkostnadsindeksene viser liten eller ingen endring den siste måneden.

Tabeller: