15260_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/kilt/arkiv
15260
Lastebilkostnadene øker
statistikk
2001-10-15T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
kilt, Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport, lastebiltypar, drivstoffkostnader, dekkprisar, forsikringskostnader, ferjekostnader, bompengarLandtransport, Transport og reiseliv
false

Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport3. kvartal 2001

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Lastebilkostnadene øker

Økninger i de fleste delindeksene trakk lastebilkostnadene opp 0,8 prosent fra august til september. Drivstoffutgiftene økte for første gang siden mai i år, mens lavere rente har gitt nedgang i kapitalkostnadene.

De siste 12 månedene har lastebilkostnadene bare steget med 0,2 prosent, noe som i hovedsak skyldes nedgang i prisene på diesel det siste året.

Dieselprisen øker igjen

Drivstoffindeksen har falt 18,0 prosent fra september 2000 til september 2001, men siste måned viser denne indeksen en økning på 1,7 prosent. Nedgangen det siste året kommer av avgiftsreduksjonene ved nyttår og i juli, og en generell nedgang i prisene på råolje.

Vekst i lønn og sosiale kostnader

Lønnsindeksen økte med 1,4 prosent fra august til september. Fra september 2000 til september 2001 har økningen vært på 3,9 prosent.

Økning i reparasjons- og servicekostnadene

Delkostnadsindeksen for reparasjons- og servicekostnader gikk opp med 5,7 prosent det siste året. Den siste måneden har reparasjons- og servicekostnadene økt med 1,1 prosent.

Økte administrasjonskostnader

Administrasjonskostnadsindeksen økte med 0,9 prosent fra august til september. Fra september 2000 til september 2001 har økningen vært på 2,5 prosent.

Nedgang i kapitalkostnadene

Den siste måneden gikk kapitalkostnadsindeksen ned med 0,9 prosent, noe som i hovedsak skyldes lavere rente. Det siste året har denne indeksen, som består av avskrivninger, rentekostnader og vektårsavgift/årsavgift, økt med 5,0 prosent.

De øvrige delkostnadsindeksene viste ingen endring den siste måneden.

Tabeller: