15280_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/kilt/arkiv
15280
Økte dekkpriser
statistikk
2000-12-15T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
kilt, Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport, lastebiltypar, drivstoffkostnader, dekkprisar, forsikringskostnader, ferjekostnader, bompengarLandtransport, Transport og reiseliv
false

Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport3.666666666666666667. kvartal 2000

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Økte dekkpriser

Delkostnadsindeksen for dekk viste en gjennomsnittlig oppgang på 0,7 prosent. Oppgangen var lik for alle kjøretøygruppene. Fra november i fjor til november i år har den gjennomsnittlige økningen vært på 1,6 prosent.

Totalkostnadsindeksen for lastebiltransport gikk opp med 0,1 prosent fra oktober til november. I løpet av det siste året har kostnadsøkningen vært på 6,5 prosent.

Svak nedgang i dieselprisene

Delkostnadsindeksen for drivstoff viste en nedgang fra oktober til november med 0,1 prosent. I løpet av det siste året har det vært en økning i drivstoffindeksen på 18,5 prosent. Drivstoffindeksen er den samme for alle kjøretøygruppene, men den inngår med ulik vekt i de enkelte totalkostnadsindekser.

Svak økning i administrasjonskostnadene

Administrasjonskostnadsindeksen økte med 0,1 prosent for alle kjøretøygruppene fra oktober til november. Stigningen skyldtes i hovedsak økte leiekostnader.

Vekst i kapitalkostnadene

Kapitalkostnadsindeksen siste måned økte med 0,5 prosent. Kjøretøygruppen langtransport økte mest med 0,6 prosent, mens tømmertransport og anleggstransport med henger steg med 0,3 prosent. I løpet av det siste året har det vært en økning på 7,4 prosent. Denne delkostnadsindeksen består av avskrivninger, rentekostnader og vektårsavgift/årsavgift.

De øvrige delkostnadsindeksene viste liten eller ingen endring den siste måneden.

Tabeller: