15282_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/kilt/arkiv
15282
Små kostnadsendringer for lastebilene
statistikk
2000-11-16T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
kilt, Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport, lastebiltypar, drivstoffkostnader, dekkprisar, forsikringskostnader, ferjekostnader, bompengarLandtransport, Transport og reiseliv
false

Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport3.333333333333333333. kvartal 2000

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Små kostnadsendringer for lastebilene

Totalkostnadsindeksen for lastebiltransport endret seg lite for alle kjøretøygruppene fra september til oktober. Endringene varierte fra en nedgang på 0,2 prosent for kranbil, til en oppgang på 0,2 prosent for anleggstransport med tilhenger.

Totalkostnadsindeksen gikk i gjennomsnitt opp med 7,1 prosent fra oktober i fjor til oktober i år. I løpet av årets første ti måneder var den gjennomsnittlige økningen på 3,8 prosent, mot 1,3 prosent i samme perioden for 1999.

Økte reparasjons- og servicekostnader

Delkostnadsindeksen for reparasjons- og servicekostnader viste en økning fra september til oktober på 0,4 prosent i gjennomsnitt. Størst økning hadde tømmertransport og anleggstransport med 1,4 prosent. I gjennomsnitt for alle kjøretøygruppene har reparasjonsindeksen økt med 6,1 prosent i løpet av de 12 siste månedene.

Økte priser på dekk

Dekkindeksen gikk opp med 0,6 prosent for alle kjøretøygruppene. Fra oktober i fjor til oktober i år var det en gjennomsnittlig stigning blant kjøretøygruppene på 1,2 prosent. Den største stigningen hadde tømmertransport og anleggstransport med 1,6 prosent.

Svak nedgang i dieselprisene

Drivstoffindeksen viste en nedgang på 0,2 prosent fra september til oktober. I løpet av årets ti første måneder har drivstoffkostnadene økt med 6,2 prosent. For tilsvarende periode i fjor var det en økning på 9,3 prosent. Drivstoffindeksen er den samme for alle gruppene, men den inngår med ulik vekt i de enkelte totalindeksene.

Nedgang i fergekostnader og bompenger

Delkostnadsindeksen for ferge og bom viste en svak nedgang på 0,2 prosent i gjennomsnitt siste måned. Dette skyldes prisjusteringer hos fergeselskapene.

De øvrige delkostnadsindeksene viste ingen endring siste måned.

Tabeller: