Artikler om reiseundersøkelsen

Artikler, analyser og publikasjoner

2024

 1. Rekordhøy reiseaktivitet i 2023 Artikkel 26. februar

  I 2023 økte nordmenns reiseaktivitet både til utlandet og i eget land. Dette bidro til at nordmenn nok en gang satte reiserekord.

2023

 1. Litt lavere reiseaktivitet i 3. kvartal Artikkel 24. november

  Nordmenn dro på 9,6 millioner reiser i løpet av 3. kvartal i år, dette var en nedgang på 3,7 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor. Vi dro på omtrent like mange reiser i eget land, men færre reiser utenlands, bidro til nedgangen.

 2. Reiselystne nordmenn satte rekord i 2. kvartal Artikkel 25. august

  Nordmenn dro på 7,7 millioner reiser i løpet av 2. kvartal i år. Vi reiste mer enn noen gang i eget land, mens antall utenlandsreiser var tilbake på samme nivå som før pandemien.

 3. Flere Norges-reiser bidro til reiserekord i 1. kvartal Artikkel 26. mai

  Nordmenn dro på rekordmange reiser i løpet av 1. kvartal i år. Aldri før har vi dratt på flere reiser i eget land i et førstekvartal, mens reisene til utlandet var tilbake på samme nivå som før pandemien.

 4. Nordmenn satte reiserekord i 2022 Artikkel 24. februar

  I 2022 reiste nordmenn mer i eget land enn noen gang tidligere, og samtidig var det vekst i reiser til utlandet. Dette bidro til at nordmenn dro på rekordmange reiser i løpet av fjoråret.

2022

 1. Nordmenn på rekordmange reiser Artikkel 25. november

  I 3. kvartal 2022 dro nordmenn på nesten 10 millioner reiser. Det er det høyeste antallet som noen gang er målt for et enkelt kvartal i reiseundersøkelsen. Vi foretok litt færre reiser i eget land i forhold til i fjor, mens kraftig vekst i reiser til utlandet bidro til at vi samlet dro på rekordmange reiser.

 2. Nordmenn reiste mer enn før Artikkel 26. august

  Nordmenn dro på 7,5 millioner reiser i løpet av 2. kvartal i år. Det ble satt ny rekord for antall reiser i eget land, mens antall utenlandsreiser og yrkesreiser var tilbake på samme nivå som før pandemien.

 3. Full fart for reiser i eget land Artikkel 27. mai

  I løpet av 1. kvartal i år dro nordmenn på til sammen 5,6 millioner reiser. For innenlandsreiser er dette samme nivå som før pandemien, mens nivået på antall utenlandsreiser og yrkesreiser fremdeles er noe lavere.

 4. Høyeste antall Norgesreiser som er målt noen gang Artikkel 25. februar

  I løpet av 2021 dro nordmenn på rekordmange reiser i eget land. Av totalt 22,3 millioner reiser ble hele 20,5 millioner foretatt i Norge.

2021

 1. Rekordmange Norgesreiser i 3. kvartal Artikkel 25. november

  I 3. kvartal 2021 dro nordmenn på 7,3 millioner reiser i Norge. Det er det høyeste antallet som noen gang er målt i reiseundersøkelsen. Utenlandsturer økte også mye sammenlignet med 2020, men var fortsatt langt unna nivåene fra før pandemien.

 2. Kraftig økning i innenlandsreiser Artikkel 25. august

  I 2. kvartal i år dro nordmenn på rekordmange reiser i Norge. Til sammen dro vi på omtrent 5,5 millioner reiser og hele 5,3 millioner av disse var i Norge. Dette er en økning på 50 prosent i innenlandsreiser sammenlignet med samme kvartal i fjor.