Ved stortingsvalget i 2021 er det 19 valgdistrikter fordelt på de 11 nye fylkeskommunene. Disse valgdistriktene følger i hovedsak den gamle fylkesstrukturen, foruten enkelte endringer som følge av regionreformen (se oversikt lenger ned).

Slik finner du frem

Under finner du en oversikt over alle tabellene SSB har på valgdistrikt-nivå, sortert etter overordnede emner. Lenken åpner seg i en ny fane.

Den enkleste framgangsmåten for å komme til de enkelte tabellene på ssb.no er å søke på tabellnummeret i søkefeltet oppe til høyre på siden. Da får du opp en direktelenke til tabellen.

Når du skal gjøre valg i tabellen må du gå til rullefanen øverst i boksen «Region». Her velger du «Valgdistrikt». Da får du opp alle valgdistriktene i boksen, og kan velge de du ønsker.

Illustrasjonsfoto av skjermbilde
Tips: På desktop kan du endre fra Listevisning til Kompaktvisning (som vist på bildet) i steget der du gjør valgene dine på variablene, alt ettersom hva du selv synes er best.

Endringer i valgdistriktene

Valgdistriktene har samme navn som de gamle fylkene. Det gjelder også i SSBs statistikkbank. Under ser du en oversikt over valgdistriktene og hvilke endringer som gjelder sammenlignet med den gamle fylkesstrukturen. Endringene gjaldt fra 1.1.2020 hvis ikke annet er spesifisert.

Valgdistrikt Endring
V-01 Østfold Østfold avga valgdistrikt Rømskog til Akershus.
V-02 Akershus Akershus fikk valgdistrikt Rømskog fra Østfold, Lunner fra Oppland og Røyken og Hurum fra Buskerud.
V-03 Oslo Ingen endring
V-04 Hedmark Ingen endring
V-05 Oppland Oppland har avgitt valgdistrikt Lunner til Akershus og Jevnaker til Buskerud.
V-06 Buskerud Buskerud avga valgdistrikt Røyken og Hurum til Akershus, men fikk Jevnaker fra Oppland og Svelvik fra Vestfold.
V-07 Vestfold Vestfold avga valgdistrikt Svelvik til Buskerud.
V-08 Telemark Ingen endring
V-09 Aust-Agder Ingen endring
V-10 Vest-Agder Ingen endring
V-11 Rogaland Ingen endring
V-12 Hordaland Ingen endring
V-14 Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane avga valgdistrikt Hornindal til Møre og Romsdal.
V-15 Møre og Romsdal Møre og Romsdal fikk valgdistrikt Hornindal fra Sogn og Fjordane, men avga Halsa til Sør-Trøndelag.
V-16 Sør-Trøndelag Sør-Trøndelag fikk valgdistrikt Halsa fra Møre og Romsdal. 1.1.2019 fikk Sør-Trøndelag valgdistrikt Rindal fra Møre og Romsdal. 1.1.2018 avga Sør-Trøndelag valgdistrikt Leksvik til Nord-Trøndelag.
V-17 Nord-Trøndelag Nord-Trøndelag fikk valgdistrikt Leksvik fra Sør-Trøndelag.
V-18 Nordland Nordland avga valgdistrikt Tjeldsund til Troms.
V-19 Troms Troms fikk valgdistrikt Tjeldsund fra Nordland.
V-20 Finnmark Ingen endring