1. Opprette bruker (dette gjøres kun én gang)

For å komme i gang må du først motta en epost fra SSB med lenke til portalen. Via eposten og lenka registrerer du deg med brukernavn og oppretter det faste passordet du skal bruke når du logger deg inn senere.

Eposten ser slik ut:

e-post.PNG

Klikk på lenka. Da kommer du hit:

passord.PNG

Bruk epostadressen som brukernavn (username) og klikk på Request Password. Du vil da motta en ny epost.

bekreftelse.PNG

Klikk på lenka du mottar i denne eposten.

Det vil da komme opp en side der du lager ditt eget passord (kontopassordet) ved å klikke på Set Password – husk å ta vare på passordet til bruk ved senere innlogging. SSB har ikke tilgang til dette passordet.

Merk at det er dette kontopassordet du alltid skal bruke for å komme inn på kontoen.

I tillegg trenger du engangspassord for å åpne de aktuelle dataene. Engangspassord mottar du på SMS for hver forsendelse. Det gjelder bare for den aktuelle forsendelsen. Det kan IKKE brukes for å logge seg inn på kontoen. Til det bruker du kontopassordet.

minkonto.PNG

Du har nå registrert deg som bruker på fx.ssb.no og kan utveksle filer med SSB på sikker linje.

2. Motta data fra SSB

Når SSB har sendt deg data, vil du motta en automatisk generert epost om "New Package Is Waiting", med ei lenke. Klikk på denne lenka, og du får opp påloggingsbildet. Logg deg på med brukernavn og det passordet du valgte da du registrerte deg.

Ved problemer med pålogging eller glemt passord, ta kontakt med Kundeservice hos SSB, på kundeservice@ssb.no eller tlf. 62 88 55 50.

konto.PNG

Når du har logget deg på, vil det komme opp et skjermbilde med oversendelsen fra SSB. Her ser du filene. Klikk på Download for å laste dem ned. Filene er krypterte og passordbeskyttet. Passordet for å åpne dem vil du få tilsendt på sms:

lastned.PNG

Du kan også logge deg på fx.ssb.no direkte uten å gå veien om tilsendt lenke.

Kommer Install the Upload/Download Wizard opp når du har logget deg på, klikk på Disable the Wizard. Da får du opp en innboks der du ser oversendelser fra SSB og kan velge den du vil åpne. Nedlastingen av filen(e) er ellers på samme måte.

wizard.PNG

3. Sende data til SSB

For å sende data til SSB gå til fx.ssb.no og logg deg på med brukernavn og passord. Kommer Install the Upload/Download Wizard opp når du har logget deg på, klikk på Disable the Wizard. Du vil da få opp dette skjermbildet:

sendpakke.PNG

Klikk på Send Package og du får opp dette skjermbildet:

Sendt.PNG

Fyll inn epostadresse til mottager i SSB og angi hva oversendelsen gjelder. Ta med SSBs saksnummer/referanse. Legg til filen(e). Husk at dataene du sender skal være krypterte. Klikk på Send.