Jobber med: IT. Forvaltning av Felles Datamottak (FDM) og moderniseringsprosjektet MOD Sirius
Utdanning: Bachelor i informatikk fra NTNU

Portrettfoto av Magnus Myrdal Jenssen, ansatt i SSB

Magnus jobber i det daglige med utviklerstøtte og i moderniseringsprosjektet, hvor han blant annet utvikler brukerapplikasjoner med rammeverket React. Applikasjonene er grensesnittet mot alle tjenestene som utvikles i den nye skyløsningen for SSBs plattform.

– For meg er SSB en attraktiv arbeidsplass hvor jeg får mulighet til både å sikre drift av robuste systemer som har servert oss i mange år, samtidig som jeg får utfordret meg på nye utviklingsmetoder og bruk av ny teknologi. SSB har en unik historie – fra hullkort til skyteknologi med stålkontroll hele veien. Man skal ikke kimse av erfaringene som er blitt gjort av en organisasjon som har vært gjennom så mange moderniseringsløft gjennom tidene.

I arbeidshverdagen er det mange baller i luften og mye å holde oversikt over, forteller Magnus.

– For å gjøre en god jobb som utvikler må jeg både se og teste mange ulike teknologier samtidig, jobbe smidig og sette meg inn i behovene til brukerne av systemene våre. Samtidig krever de store prosjektene våre godt samarbeid mellom kolleger.

I SSBs IT-avdeling er det stadig behov for flere flinke folk, og Magnus har en klar oppfordring:

–  Alle med stor interesse for utvikling og programmering bør søke seg til SSB IT. Det viktigste er at du er over snittet interessert og har stor vilje til å sette deg inn i nye ting.