6856_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6856
Kraftig fall i tilgangen på nye boligprosjekter
statistikk
2007-11-19T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 2007

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Kraftig fall i tilgangen på nye boligprosjekter

Verdien av entreprenørenes tilganger på nye boligprosjekter falt kraftig i tredje kvartal 2007 og var 11 prosent lavere enn i tredje kvartal 2006, målt i løpende kroner.

Ordretilgang og ordrereserver totalt. Ujustert. 2000=100

Bedriftenes beholdning av nye boligprosjekter sank med 6 prosent i løpet av tredje kvartal 2007, og er 4 prosent lavere enn ved utgangen av tredje kvartal 2006. På grunn av veksten i byggekostnadene var volumnedgangen enda større. Reserven av boligrehabilitering ligger 9 prosent over nivået på samme tid i fjor.

Rekordhøy tilgang på næringsbygg

Tilgangen på andre bygg enn boliger - i hovedsak nye næringsbygg - er fortsatt rekordhøy. Entreprenørenes beholdning av andre nybygg enn boliger steg med 7 prosent gjennom tredje kvartal i år, og er 49 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Reserven av rehabilitering av andre bygg er 13 prosent høyere enn i fjor.

Totalt for hele byggsektoren holder verdien av ordrebeholdningen seg uendret gjennom tredje kvartal, og er 21 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Færre nye anleggsprosjekter i tredje kvartal

Færre tilganger i tredje kvartal i år førte til at verdien av entreprenørenes anleggsreserver falt med 6 prosent gjennom kvartalet. Beholdningen er nå 5 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Den samlede verdien av bygge- og anleggsnæringens ordrebeholdning gikk ned 2 prosent i løpet av tredje kvartal, og er nå 15 prosent høyere enn ved utgangen av tredje kvartal i fjor.

Tabeller: