9913_not-searchable
/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/stefu/arkiv
9913
Vekst for juridisk og regnskapsmessig tjenesteyting
statistikk
2009-10-29T10:00:00.000Z
Varehandel og tjenesteyting;Bygg, bolig og eiendom
no
stefu, Næringslivstjenester, strukturstatistikk, eiendomsbransjen, eiendomsmeglere, utleiere, arkitekttjenester, advokattjenester, FoU, reklamevirksomhet, veterinærtjenester, vakttjenester, rengjøringsvirksomhet, omsetning, sysselsatte, foretakEiendom, Tjenesteyting, Varehandel og tjenesteyting, Bygg, bolig og eiendom
false

Næringslivstjenester, strukturstatistikk2008, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Vekst for juridisk og regnskapsmessig tjenesteyting

Foreløpige tall viser at omsetningen innenfor juridisk og regnskapsmessig tjenesteyting var på vel 29 milliarder kroner i 2008. Det tilsvarer en økning på 12,1 prosent fra 2007.

Juridisk og regnskapsmessig tjenesteyting. Omsetning etter næringshovedgruppe. Foretak. 2008. Prosent

Totalt var det 7 701 foretak som drev med juridisk og regnskapsmessig tjenesteyting i 2008, en økning på 3,1 prosent i forhold til 2007. Disse sysselsatte nesten 30 000 personer, en oppgang på 4,4 prosent fra året før.

Fortsatt vekst innenfor arkitektvirksomhet og teknisk konsulentvirksomhet

Foretakene som driver med arkitektvirksomhet og teknisk konsulentvirksomhet omsatte for nesten 91 milliarder kroner i 2008, en vekst på 26 prosent fra 2007. Næringen sysselsatte nærmere 39 000 personer i 2008, 11,1 prosent flere enn i 2007.

Foreløpige tall

Strukturstatistikk, foreløpige tall, blir bare publisert på foretaksnivå. Videre publiseres bare antall foretak, sysselsetting og omsetning på tresiffer næringsnivå. Tallene for foretak vil som regel vise andre verdier enn tallene for bedrifter. Årsaken er at foretak som er registrerte med hovedaktivitet i en næring kan ha bedrifter med virksomhet i andre næringer. Datagrunnlaget er ikke like grundig revidert som det vil være ved publisering av endelige tall i mai 2010.

Viktig melding: Overgang til ny næringsklassifisering

Fra januar 2009 brukes en ny versjon av norsk Standard for næringsgruppering (SN2007), en nomenklatur for klassifisering av bedrifter og foretak i ulike næringer. Strukturstatistikken for 2008 publiseres etter både ny og gammel standard. Tallene for 2007 publiseres også etter ny standard. Næringshovedområdet Eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet i gammel standard er i den nye standarden splittet i tre nye næringshovedområder: 1) omsetning og drift av fast eiendom, 2) faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting og 3) forretningsmessig tjenesteyting. Videre er utvikling og salg av egen, fast eiendom blitt en del av bygge- og anleggsvirksomheten. Veterinærtjenester inngår som en del av det nye næringshovedområdet faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting. For generell informasjon om overgang til ny standard, klikk her .

Tabeller: