21985_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sthotell/arkiv
21985
Svak økning for hoteller og restauranter
statistikk
2004-10-29T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
sthotell, Overnattings- og serveringsvirksomhet, strukturstatistikk, hoteller, restauranter, kaféer, catering, kantiner, vandrerhjem, campingplasser, barer, omsetning, sysselsatte, driftsregnskap, investeringer, lønnskostnader, foretak, bedrifterReiseliv, Transport og reiseliv
false

Overnattings- og serveringsvirksomhet, strukturstatistikk2003, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Svak økning for hoteller og restauranter

Foretakene i hotell- og restaurantnæringen omsatte for nesten 41 milliarder kroner og sysselsatte nær 86 000 personer i 2003, ifølge foreløpige tall.

Næringshovedgrupper, etter omsetning. Foreløpige tall 2003. Milliarder kroner

De foreløpige tallene viser at det har vært en økning i omsetningen på i underkant av 1 prosent i forhold til endelige tall for 2002. I samme periode har antall sysselsatte gått ned med vel 1 000 personer.

Størst omsetning i restaurantvirksomhet

Foretakene innenfor restaurantvirksomhet omsatte i 2003 for 19,6 milliarder kroner og sysselsatte nesten 46 300 personer. Restaurantvirksomhet står for om lag 48 prosent av omsetningen i hotell- og restaurantnæringen, og nesten 54 prosent av de sysselsatte.

I 2003 omsatte foretakene innenfor hotellvirksomhet for nesten 14,5 milliarder kroner. Dette er en nedgang på 1,6 prosent i forhold til 2002. I samme periode gikk antall sysselsatte ned med vel 450 personer.

Omsetning i millioner kroner og sysselsetting for restauranter. Endelige tall for 2001 og 2002. Foreløpige tall for 2003

Foreløpige tall

De foreløpige tallene for antall foretak, omsetning og sysselsetting innenfor hotell- og restaurantnæringen blir frigitt før datagrunnlaget er ferdig revidert, og vil derfor kunne avvike noe fra endelige tall som frigis senere. Mens endelige tall frigis på både bedrifts- og foretaksnivå, blir foreløpige tall kun frigitt på foretaksnivå.

Sysselsettingstallene er utarbeidet i henhold til definisjonene i EUs forordning for strukturstatistikk, og viser gjennomsnittlig antall sysselsatte i løpet av året. Personer med mer enn ett arbeidsforhold blir telt med som sysselsatt i flere foretak. Mer om dette og andre begreper som brukes i strukturstatistikken for hotell- og restaurantvirksomheten, finner du i "Om statistikken".

Tabeller: