Statistikkområde

Jord, skog, jakt og fiskeri: Jordbruk

Alt innhold for delområdet jordbruk

Vis innholdstyper

Søkeresultat

  • Aldri før produsert meir kjøt i Noreg

    Samla kjøtproduksjon auka med 2 prosent frå 2016 til 2017 og utgjorde 351 300 tonn. Det var vekst for alle kjøtslaga unnateke svinekjøt. Rogaland er framleis Noregs største kjøtfylke.

    Artikkel
  • Over 200 egg hver i året

    Det er ikke bare i påsken vi spiser mye egg! I Norge finnes det over 4,3 millioner høner som sørger for at vi får i overkant av 200 egg hver i året.

    Artikkel
  • Mindre fulldyrka areal

    Førebelse tal for 2017 viser at det fulldyrka jordbruksarealet minka med 42 800 dekar frå 2016 til 2017. Både åker- og hagebruksareal og fulldyrka eng hadde nedgang, medan arealet av innmarksbeite auka.

    Artikkel
  • Auka investeringar i driftsbygningar

    Investeringane i driftsbygningar i jord- og hagebruk auka frå 3,5 til 4,0 milliardar kroner frå 2014 til 2016.

    Artikkel
  • Gårdbrukernes gjeld opp 6 prosent

    Gårdbrukerne hadde en samlet gjeld på 83,2 milliarder kroner i 2016, en økning på 4,4 milliarder kroner fra året før. Om lag 16 prosent av gårdbrukerne hadde mer enn 4 millioner kroner i gjeld.

    Artikkel
  • Gode kornavlinger i 2016

    Det ble høstet 1 326 000 tonn korn i 2016, en nedgang på 2,3 prosent fra året før.

    Artikkel
  • Jordbruk og miljø 2017

    Rapporter 2017/41

    Rapporten presenterer statistikk som skal kaste lys over status og utvikling i dei ulike miljøpolitiske resultatområda for jordbruket.

    Publikasjon
  • Auke i kjøtproduksjonen

    I løpet av det første halvåret i 2017 blei det til saman produsert over 164 000 tonn kjøt. Det er 2,5 prosent meir enn i den tilsvarande perioden i fjor.

    Artikkel
  • Potetferien er avlyst

    Potetferien er ikkje lenger det han var. Både forbruket og produksjonen av poteter har gått kraftig ned dei siste tiåra. Kva gjer me med alle potetene?

    Artikkel
  • Dette er Norge 2017

    Hvor gamle er norske kvinner når de får barn? Hvor gamle blir vi, og hva dør vi av? Dette er noe av det du får svar på i den nyeste utgaven av «Dette er Norge».

    Publikasjon
  • Mindre matjord forsvant – mer dyrkes opp

    I 2016 ble det vedtatt at 6 000 dekar dyrka jord skal brukes til formål som for eksempel vei og husbygging. Det er 300 dekar mindre enn året før. Samtidig ble det vedtatt å nydyrke 21 600 dekar.

    Artikkel
  • Matjorda bygges ned i sentrale strøk

    Jordbruksarealer i sentrale strøk er attraktive når nye veger, boliger og annen bebyggelse skal anlegges. I alt ble nærmere 100 000 dekar jordbruksareal nedbygd til slike formål i perioden 2004-2015, og Rogaland utpeker seg som fylket med desidert...

    Artikkel
  • Nedbygging av jordbruksareal

    Rapporter 2017/14

    Gjennom mange år har jordbruksareal blitt bygd ned til fordel for boliger, veger, industri og andre formål, men til nå har ikke omfanget vært kjent. Statistisk sentralbyrå (SSB) har derfor i samarbeid med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) ana...

    Publikasjon
  • Auka grønsaksproduksjon

    Total produksjon av grønsaker på friland og i veksthus er berekna til 199 500 tonn i 2016, ein auke på 14 100 tonn frå året før. 

    Artikkel
  • Meir kjøt til middagsborda

    Samla kjøtproduksjon auka med 3,5 prosent frå 2015 til 2016 og kom opp i 344 100 tonn. Det var auke i produksjonen av alle kjøtslaga, og størst var auken i fjørfeproduksjonen. Rogaland toppar lista både for slakta svin, fjørfe, storfe og sau.

    Artikkel