Statistikkområde

Jord, skog, jakt og fiskeri: Jordbruk

Alt innhold for delområdet jordbruk

Vis innholdstyper

Søkeresultat

  • Jordbruk og miljø 2017

    Rapporter 2017/41

    Rapporten presenterer statistikk som skal kaste lys over status og utvikling i dei ulike miljøpolitiske resultatområda for jordbruket.

    Publikasjon
  • Auke i kjøtproduksjonen

    I løpet av det første halvåret i 2017 blei det til saman produsert over 164 000 tonn kjøt. Det er 2,5 prosent meir enn i den tilsvarande perioden i fjor.

    Artikkel
  • Potetferien er avlyst

    Potetferien er ikkje lenger det han var. Både forbruket og produksjonen av poteter har gått kraftig ned dei siste tiåra. Kva gjer me med alle potetene?

    Artikkel
  • Dette er Norge 2017

    Hvor gamle er norske kvinner når de får barn? Hvor gamle blir vi, og hva dør vi av? Dette er noe av det du får svar på i den nyeste utgaven av «Dette er Norge».

    Publikasjon
  • Mindre matjord forsvant – mer dyrkes opp

    I 2016 ble det vedtatt at 6 000 dekar dyrka jord skal brukes til formål som for eksempel vei og husbygging. Det er 300 dekar mindre enn året før. Samtidig ble det vedtatt å nydyrke 21 600 dekar.

    Artikkel
  • Matjorda bygges ned i sentrale strøk

    Jordbruksarealer i sentrale strøk er attraktive når nye veger, boliger og annen bebyggelse skal anlegges. I alt ble nærmere 100 000 dekar jordbruksareal nedbygd til slike formål i perioden 2004-2015, og Rogaland utpeker seg som fylket med desidert...

    Artikkel
  • Nedbygging av jordbruksareal

    Rapporter 2017/14

    Gjennom mange år har jordbruksareal blitt bygd ned til fordel for boliger, veger, industri og andre formål, men til nå har ikke omfanget vært kjent. Statistisk sentralbyrå (SSB) har derfor i samarbeid med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) ana...

    Publikasjon
  • Auka grønsaksproduksjon

    Total produksjon av grønsaker på friland og i veksthus er berekna til 199 500 tonn i 2016, ein auke på 14 100 tonn frå året før. 

    Artikkel
  • Meir kjøt til middagsborda

    Samla kjøtproduksjon auka med 3,5 prosent frå 2015 til 2016 og kom opp i 344 100 tonn. Det var auke i produksjonen av alle kjøtslaga, og størst var auken i fjørfeproduksjonen. Rogaland toppar lista både for slakta svin, fjørfe, storfe og sau.

    Artikkel
  • Mjølkeproduksjonen ikke det den en gang var

    Mjølkeproduksjonen regnes av mange som ryggraden i norsk jordbruk. Mjølk er det enkeltproduktet som gir størst inntekter, men betydningen er fallende.

    Artikkel
  • Jordbruk og miljø 2016

    Rapporter 2017/04

    Dei årlege rapportane om jordbruk og miljø har som mål å kaste lys over status og utvikling i høve til miljømåla for jordbruksnæringa. Årets rapport syner mellom anna at talet på jordbruksbedrifter vart redusert med 41 prosent i perioden 1999 til ...

    Publikasjon
  • Færre årsverk i jordbruket

    I perioden 1. august 2015-31.juli 2016 blei det utført 82 millionar timeverk i jord- og hagebruk. Dette utgjer 44 500 årsverk og er 7 prosent færre årsverk enn i 2013.

    Artikkel
  • Jordbruksinntekten opp 10 prosent

    Gårdbrukerne hadde en gjennomsnittlig næringsinntekt fra jordbruk på 192 000 kroner i 2015, en økning på 10 prosent fra året før. Gjennomsnittlig bruttoinntekt for gårdbrukerne var 642 000 kroner, der jordbruksinntekten utgjorde 30 prosent.

    Artikkel
  • Investeringar i jordbruket i 2014

    Dei endelege tala frå Landbruksundersøkinga 2015 viser små endringar i høve til dei førebelse tala som blei publisert i fjor. Om lag 13 prosent av jordbruksbedriftene investerte i driftsbygningar i 2014, ein nedgang på 2 prosentpoeng frå 2011. Rek...

    Artikkel
  • Lavere kornavlinger i 2016

    Den totale kornavlinga i 2016 er beregnet til 1 210 000 tonn. Dette er en nedgang på knapt 11 prosent fra 2015, som var et meget godt kornår.

    Artikkel