Alt innhold for området innvandring og innvandrere

Vis innholdstyper

Søkeresultat

  • Innvandrere mest rammet av koronatiltakene

    En større andel av dem med innvandrerbakgrunn enn i befolkningen ellers mistet jobben i løpet av 2020. Mye av dette skyldes at de med innvandrerbakgrunn er overrepresentert i de næringene som ble mest rammet av koronatiltakene.

    Artikkel
  • Ingen vekst i antall personer med asylbakgrunn

    Ved inngangen til 2021 var det 240 200 bosatte personer med flyktningbakgrunn i Norge, om lag 1 900 flere enn året før. Det er en enda svakere vekst enn de to foregående årene. Antall bosatte personer med innvilget asyl er på samme nivå som året før.

    Artikkel
  • En av fire jobber som ble borte under pandemien, tilhørte ikke-bosatte

    I 1. kvartal 2021 var det i underkant av 84 000 færre jobber sammenlignet med samme tid året før, en nedgang på 2,9 prosent. Nesten en av fire av disse jobbene tilhørte ikke-bosatte.

    Artikkel
  • To av tre i arbeid eller utdanning etter endt introduksjonsprogram

    Av de nær 8 200 som gikk ut av introduksjonsprogrammet for nyankomne innvandrere i 2018, var 66 prosent i arbeid eller utdanning ett år etter endt program. Året før var andelen 63 prosent.

    Artikkel
  • Store inntektsforskjeller blant enslige mindreårige flyktninger

    Drøyt 10 000 flyktninger har kommet hit til landet som mindreårige uten medfølgende foreldre. Som voksne har disse flyktningene ofte lavere sysselsetting og inntekt sammenlignet med andre jevnaldrende, men det er store forskjeller etter landbakgru...

    Artikkel
  • Koronaflytting og andre flyttinger i 2020

    Flytting gir sentralisering. Det er normalen, og sånn ble det også i 2020. Samtidig er det også motstrømmer, og det spekuleres i om pandemien har gjort at flere ønsker å flytte ut av de større byene.

    Artikkel
  • Over halvparten av sosialhjelpsutbetalingene går til innvandrere

    I 2019 ble 56 prosent av den økonomiske sosialhjelpen utbetalt til innvandrere. Samtidig utgjorde innvandrere 45 prosent av alle mottakerne, en andel som har økt de siste årene.

    Artikkel
  • 111 000 flere med stemmerett enn ved forrige stortingsvalg

    Antallet stemmeberettigede estimeres å være 3 876 200 ved stortingsvalget 13. september. Det er større usikkerhet ved disse tallene enn ved tidligere år.

    Artikkel
  • Utdanning og lønnsnivå hos innvandrere

    I november 2019 tjente innvandrere mindre enn den øvrige befolkningen med samme utdanningsnivå. Størst forskjell var det blant personer med fullført videregående der innvandrere tjente 18 prosent mindre. Både alder og yrke innvandrere jobber i er ...

    Artikkel
  • Stor nedgang i soning av bøter i fengsel

    Nedgangen vi har sett i bruken av fengsel siden toppåret 2016 fortsatte i 2019, og spesielt markant er nedgangen i bøtesoning. Antallet forvaringsinnsatte har imidlertid aldri vært høyere.

    Artikkel
  • Andelen leietakere øker

    Siden 2015 har andelen som leier boligen de bor i, økt med 1 prosentpoeng. Det tilsvarer omtrent 90 000 flere leietakere på seks år. Andelen som eier boligen sin har sunket tilsvarende.

    Artikkel
  • Nedgang i sysselsettingen blant innvandrere

    Andelen sysselsatte innvandrere i alderen 20-66 år gikk ned fra 67,3 prosent i 4. kvartal 2019 til 65,4 prosent i 4. kvartal 2020. I resten av befolkningen gikk denne andelen ned fra 78,8 til 78,1 prosent.

    Artikkel
  • Er innvandrere utsatt for ensomhet og sosial eksklusjon?

    De fleste innvandrere er ikke ensomme. Innvandrere opplever likevel i større grad ensomhet og eksklusjon fra samfunnet enn den øvrige befolkningen. Det har sammenheng med at innvandrere oftere enn andre er utsatt for levekårsutfordringer som lav i...

    Artikkel
  • Laveste økning i bosatte innvandrere siden 2002

    Ved inngangen til 2021 bodde det 800 100 innvandrere i Norge. Dette er 9 600 flere enn året før, noe som gir den laveste veksten siden 2002. Innvandrerne utgjør nå 14,8 prosent av befolkningen.

    Artikkel
  • Helse- og oppvekstfag mest populært blant innvandrere

    Blant elever i skole er i overkant av halvparten av innvandrerne i yrkesfaglige utdanningsprogrammer. Helse- og oppvekstfag er fortsatt det mest populære yrkesfaglige utdanningsprogrammet blant innvandrere.

    Artikkel