5588_not-searchable
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/konkurs/arkiv
5588
Konkurser i IKT-næringen øker
statistikk
2001-10-25T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap;Bank og finansmarked
no
konkurs, Opna konkursar, næringsfordelte konkursar, omsetningsverdi, føretakskonkursar, personlege konkursar, tvangssalg, organisasjonsform, etableringsårKonkurser, Finansielle indikatorer , Bank og finansmarked, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Opna konkursar3. kvartal 2001

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Konkurser i IKT-næringen øker

Det har vært en kraftig økning av konkurser innenfor næringen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT-næringen). På samme tid i fjor var det 91 konkurser innenfor IKT-næringen. I år har det vært 138 konkurser, en økning på 52 prosent.

Antall konkurser i Norge var ved utgangen av 3. kvartal 2001 uendret i forhold til samme periode i fjor. Men IKT-næringen skiller seg ut med en kraftig stigning i antall konkurser. Økningen sammenfaller med signalene om nedgang innenfor næringen. Mens andelen av alle åpnede konkurser for IKT-næringen var 3 prosent på denne tiden i fjor, er den i år på 5 prosent. I 3. kvartal i år var det 44 konkurser innenfor denne næringen. 1. kvartal i år hadde 51 åpnede konkurser for IKT-næringen, mens 2. kvartal hadde 43.

 Åpnede konkurser, etter fylke. 3. kvartal 2001

Store endringer for enkelte næringer

Industrinæringen har hatt en økning i antall konkurser på 2 prosent i år i forhold til samme periode i fjor. 7 prosent av alle åpnede konkurser i år er innenfor industrinæringen. Størst økning i antall konkurser har derimot næring for eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet med 57 prosent, en økning fra 177 til 278 konkurser. Andelen av alle konkurser for denne næringen er i år 10 prosent mot 7 prosent på samme tid i fjor. Personlige konkurser har hatt en nedgang med 6 prosent i forhold til i fjor. Andelen personlige konkurser har gått ned med 2 prosent til 41 prosent.

Ingen endring totalt

På landsbasis har økningen i antall konkurser bare vært på 0,2 prosent, eller fire konkurser. I alt har det vært 2 656 konkurser i Norge i løpet av de ni første månedene. Av 19 fylker har fem hatt nedgang i antall åpnede konkurser. Størst nedgang har Rogaland med 38 prosent, mens størst oppgang har Aust-Agder hatt med 30 prosent. Oslo har flest konkurser med 541, en økning på 7 prosent. Dette er nesten dobbelt så mange som Akershus, som har nest flest konkurser med 277 hittil i år.

Statistikken utgis hvert kvartal.

Tabeller: