20376_not-searchable
/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/slakt/arkiv
20376
Produksjonen av kjøt aukar
statistikk
2004-09-06T10:00:00.000Z
Jord, skog, jakt og fiskeri;Energi og industri
no
slakt, Kjøtproduksjon, kjøtkontroll, kontrollerte slaktIndustri og bergverksdrift, Jordbruk, Energi og industri, Jord, skog, jakt og fiskeri
false

Kjøtproduksjon1. halvår 2004, førebelse tal

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Produksjonen av kjøt aukar

Den samla produksjonen av kjøt i Noreg auka i første halvår 2004. I denne perioden blei det kontrollert 129 000 tonn kjøt. Dette er ein auke på 7 800 tonn, eller 6 prosent samanlikna med same periode i fjor.

Fordeling av dei ulike kjøtslaga, 1. halvår 2004*. Prosent

Av det kontrollerte slaktet første halvår utgjorde svinekjøt 55 800 tonn, storfekjøt 44 000 tonn og fjørfekjøt 26 600 tonn. Samanlikna med første halvår i 2003 har det vore ein auke for slakt av svin, fjørfe og storfe med respektive 10, 8 og 3 prosent. I same periode har det vore sterk nedgang i slakt av sau.

I dei første seks månadene av 2004 utgjorde dei lyse kjøtslaga 64 prosent av den totale slaktemengda, mot 62 prosent året før. Del svinekjøt av total slaktemengd auka frå 42 prosent i første halvår 2003 til 43 prosent i 2004.

Det blei kontrollert mest kjøt i Rogaland med 25 000 tonn i første halvår i år. Dette utgjer 19 prosent av den totale kjøtproduksjonen. I same periode blei det kontrollert minst kjøt i Aust-Agder og Finnmark.

Tabeller: