2312_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/regsys/arkiv
2312
Flere sysselsatte i alle fylkene
statistikk
2008-06-12T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn;Svalbard
no
regsys, Sysselsetting, registerbasert, arbeidsmarked, sysselsatte, arbeidstid, yrker (for eksempel sykepleiere, kokker, bilmekanikere), utdanningsnivå, pendling, næringer (for eksempel industri, offentlig administrasjon, overnattingsvirksomhet), offentlig sektor, privat sektorArbeid og lønn, Sysselsetting, Arbeid og lønn, Svalbard
false

Sysselsetting, registerbasert2007, 4. kvartal

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Flere sysselsatte i alle fylkene

For landet sett under ett var det en økning i sysselsettingen på 4,0 prosent fra 4. kvartal 2006 til 4. kvartal 2007. Blant fylkene hadde Rogaland sterkest vekst med 5,8 prosent flere sysselsatte, mens veksten var lavest i Troms med 2,4 prosent.

Prosentvis endring i antall sysselsatte 15-74 år i primær-, sekundær- og tertiærnæringene, etter arbeidsstedsfylke. 4. kvartal 2006 til 4. kvartal 2007

Sysselsatte i prosent av befolkningen. Menn og kvinner 16-74 år, etter ettårige aldersgrupper. 4. kvartal 2000 og 4. kvartal 2007. Prosent

Etter Rogaland var økningen størst i Vest-Agder og Aust-Agder, med henholdsvis 5,6 og 5,0 prosent. Dette viser nye tall fra den registerbaserte sysselsettingsstatistikken.

I sekundærnæringene, det vil si olje- og gassutvinning, industri og bygge- og anleggsvirksomhet, var økningen fra 4.kvartal 2006 til 4. kvartal 2007 størst i Vest-Agder, Rogaland, Akershus og Nordland, med henholdsvis 7,2, 6,7, 6,5 og 6,3 prosent. Telemark var eneste fylke med nedgang i disse næringene, og denne var på 0,7 prosent. Nedgangen kom i all hovedsak innenfor kjemisk industri.

Rogaland hadde også størst vekst i de tjenesteytende næringene med 5,9 prosent. Deretter fulgte Vest-Agder, Aust-Agder og Nord-Trøndelag som alle hadde en økning på over 5 prosent. Alle fylkene hadde en vekst i de tjenesteytende næringene.

Økt sysselsetting blant eldre

Det mest slående når man ser på utviklingen siden år 2000 er at andelen sysselsatte blant personer over 55 år øker. Blant kvinner er utslaget markert ned til de over 50 år, men også blant de yngre kvinner er det en viss vekst. For de yngste aldersgruppene betyr konjunktursituasjonen mye for om man er i arbeid. Sysselsettingsprosenten var derfor høy i 2007, men for de fleste vil dette være arbeid ved siden av skolegang.

Nye tall på yrke

Fra og med 2007 gir den registerbaserte sysselsettingsstatistikken også fordeling på yrke for kommunal sektor og helseforetakene og er nå heldekkende for alle sysselsatte. I Statistikkbanken er det også lagt inn yrkesfordelte tall som er sammenlignbare med tidligere årganger.

Flere nye tall

I tillegg til hovedtallene som publiseres her, lages det også tabeller for spesielle grupper og sektorer. Tall for sysselsatte på korttidsopphold i Norge og for sysselsatte innen helse- og sosialtjenester kommer 19. juni, og for innvandrere 24. juni.

Den registerbaserte sysselsettingsstatistikken kommer ut årlig. Kommune- og fylkestall er tilgjengelig i Statistikkbanken. For mer informasjon om den registerbaserte sysselsettingsstatistikken, se ”Om statistikken”.

Tabeller: