2322_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/regsys/arkiv
2322
Bare små endringer i sysselsettingstallene
statistikk
2003-09-04T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn;Svalbard
no
regsys, Sysselsetting, registerbasert, arbeidsmarked, sysselsatte, arbeidstid, yrker (for eksempel sykepleiere, kokker, bilmekanikere), utdanningsnivå, pendling, næringer (for eksempel industri, offentlig administrasjon, overnattingsvirksomhet), offentlig sektor, privat sektorArbeid og lønn, Sysselsetting, Arbeid og lønn, Svalbard
false

Sysselsetting, registerbasert2002, 4. kvartal

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Bare små endringer i sysselsettingstallene

De endelige tallene fra registerbasert sysselsettingsstatistikk for 4. kvartal 2002 og 2001 gir i hovedtrekk det samme bildet av utviklingen i sysselsettingen på lands- og fylkesnivå som de foreløpige tallene publisert 11. juni. For enkelte kommuner har det imidlertid blitt noen større endringer.

Generelt for hele landet gir de endelige tallene noe færre deltidssysselsatte i de yngste og eldste aldersgruppene, mens heltidssysselsatte i aldersgruppene imellom har økt tilsvarende. For noen få kommuner har det imidlertid blitt større endringer i sysselsettingstallene. I Statistikkbanken er tabellsettene for 2002 og 2001 oppdatert med endelige tall.

Prosentvis endring i antall sysselsatte 16-74 år, fra 4. kvartal 2001 til 4. kvartal 2002. Primærnæringene, sekundærnæringene og tertiærnæringene, etter arbeidsstedsfylke

Korreksjoner i 2002-tall

For 4. kvartal 2002 er korreksjonen av de foreløpige tallene i hovedsak svært små korreksjoner som er spredt utover alle kommuner og som har gitt den justering i aldersfordeling som er omtalt over. Av større korrigeringer på kommunenivå kan vi nevne om lag 370 lønnstakere i næring 74, forretningsmessig tjenesteyting, som har fått korrigert arbeidsstedskommune fra Oslo til Ullensaker i Akershus. Kommunene Stavanger og Sola i Rogaland og Nesset i Møre og Romsdal har også korreksjoner av en viss størrelse.

Korreksjoner i 2001-tall


Det er også gjort noen få korrigeringer i tallene for 2001. Her går korreksjonene på konkrete bedrifter hvor de ansatte har vært registrert med feil kommune eller næring. For de få kommunene dette gjelder blir korreksjonen ikke ubetydelig. Vi nevner de største. I næring 35 Annen transportmiddelindustri, har om lag 2 400 lønnstakere fått endret arbeidssted fra Kontinentalsokkelen til Stavanger. Videre hadde om lag 2 300 lønnstakere i næring 74 Forretningsmessig tjenesteyting, feilaktig Stavanger som arbeidssted. På grunn av manglende informasjon om faktisk arbeidssted er disse nå fordelt etter bosted. 105 lønnstakere i næring 74 har fått korrigert arbeidsstedskommune fra Arendal til Kvam i Hordaland. De øvrige endringene gjelder kun næringsplassering internt i kommuner.

Årsaker til korreksjoner

Det er to hovedårsaker til korreksjonene. For det første er de endelige tallene laget på grunnlag av mer fullstendige utgaver av enkelte grunnlagsregistre. For det andre har økte kontroller og innspill fra brukere avdekket noen flere feil om enkelte bedrifter i datagrunnlaget for de foreløpige tallene. Den registerbaserte sysselsettingsstatistikken kommer ut årlig. Det publiseres også egne tabeller med mer detaljer for helse- og sosialpersonell og for innvandrere . Tabeller er tilgjengelig med kommunetall i Statistikkbanken .

Tabeller: