2224_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/akumnd/arkiv
2224
Lav vekst i ledighet og sysselsetting
statistikk
2002-01-08T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn;Arbeid og lønn
no
akumnd, Arbeidskraftundersøkinga, sesongjusterte tal, AKU, arbeidsmarknad, sysselsette, arbeidslause, yrkesaktive, utførde vekeverk, arbeidsstyrken, arbeidsledig, arbeidsledige, arbeidsmarkedSysselsetting, Arbeidsledighet, Arbeid og lønn
false

Arbeidskraftundersøkinga, sesongjusterte taloktober 2001

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Lav vekst i ledighet og sysselsetting

Arbeidsledighet og sysselsetting har vist en svak økning gjennom den siste toårsperioden. Som for tidligere tremånedersperioder, viser de siste tallene fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) en vekst som ligger innenfor feilmarginene.

 Arbeidsledige (AKU), registrerte arbeidsledige og registrerte arbeidsledige + arbeidsmarkedstiltak. Sesongjusterte tall, 3 måneders glidende gjennomsnitt. 1989-2001. 1 000

 Arbeidsstyrken, sysselsatte og utførte ukeverk. Sesongjusterte tall, 3 måneders glidende gjennomsnitt. 1989-2001. 1 000

Verken antall sysselsatte, arbeidsledige eller utførte ukeverk viser store endringer fra tremånedersperioden juni-august 2001 til september-november.

AKU, sesongjustert, viser at nærmere 6 000 flere personer var arbeidsledige i tremånedersperioden september-november enn i foregående tremånedersperiode. I gjennomsnitt for september, oktober og november 2001 utgjorde de arbeidsledige 3,8 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,6 prosent foregående tremånedersperiode. Økningen på 0,2 prosentpoeng er innenfor feilmarginen til de sesongjusterte endringstallene i AKU. Sesongjusterte tall over registrerte ledige ved arbeidskontorene de siste månedene kan imidlertid tyde på en økning i arbeidsledigheten.

Formålet med å justere for sesongvariasjon, er å beskrive utviklingen gjennom året og gi endringstall for den siste tremånedersperioden som er renset for normale sesongsvingninger. For å redusere utvalgsusikkerheten, er de publiserte AKU-tallene tre måneders glidende gjennomsnitt av de sesongjusterte tallene. For eksempel er tallet for oktober gjennomsnittet av anslagene for september, oktober og november.

Tabeller: