2226_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/akumnd/arkiv
2226
Stabil sysselsetting
statistikk
2001-12-03T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn;Arbeid og lønn
no
akumnd, Arbeidskraftundersøkinga, sesongjusterte tal, AKU, arbeidsmarknad, sysselsette, arbeidslause, yrkesaktive, utførde vekeverk, arbeidsstyrken, arbeidsledig, arbeidsledige, arbeidsmarkedSysselsetting, Arbeidsledighet, Arbeid og lønn
false

Arbeidskraftundersøkinga, sesongjusterte talseptember 2001

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Stabil sysselsetting

Verken antall sysselsette, antall arbeidsledige eller utførte ukeverk viser store endringer fra tremånedersperioden mai - juli i år til august - oktober.

 Arbeidsledige (AKU), registrerte arbeidsledige og registrerte arbeidsledige + arbeidsmarkedstiltak. Sesongjusterte tall, tremåneders glidende gjennomsnitt. 1989-2001. 1 000

 Arbeidsstyrken, sysselsatte og utførte ukeverk. Sesongjusterte tall, tremåneders glidende gjennomsnitt. 1989-2001. 1 000

Det viser nye sesongjusterte tall fra arbeidskraftundersøkelsene (AKU).

Sesongjusterte tall over registrerte ledige ved arbeidskontorene de siste månedene kan tyde på en svak økning i arbeidsledigheten, selv om økningen i summen av registrerte ledige og personer på arbeidsmarkedstiltak ikke har vært stor.

I alt 3 000 flere personer var arbeidsledige i tremånedersperioden august - oktober enn i foregående tremånedersperiode, ifølge sesongjusterte AKU-tall. I gjennomsnitt for tremånedersperioden august - oktober 2001 utgjorde de arbeidsledige 3,7 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,6 prosent i forrige tremånedersperiode. Økningen på 0,1 prosentpoeng er innenfor feilmarginen til de sesongjusterte endringstallene i AKU.

Nivåtall som ikke er renset for normale sesongvariasjoner, viser at 86 000 var arbeidsledige og 2 285 000 personer var sysselsatt 3. kvartal 2001.

Formålet med å justere for sesongvariasjon, er å beskrive utviklingen gjennom året og gi endringstall for den siste tremånedersperioden som er renset for normale sesongsvingninger. For å redusere utvalgsusikkerheten, er de publiserte AKU-tallene tremåneders glidende gjennomsnitt av de sesongjusterte tallene. For eksempel er tallet for september gjennomsnittet av anslagene for august, september og oktober.

Tabeller: