5636
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/regnut/arkiv
5636
Mindre gjeld til utlandet
statistikk
2008-09-02T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap;Utenriksøkonomi
no
regnut, Rekneskap for ikkje-finansielle føretaks utanlandsfinansiering, utanlandsgjeld, eigedelar i utlandet, fordringar, utanlandsgjeld, utanlandsinvesteringar, bankinnskott, landfordelingFordringer og gjeld overfor utlandet , Regnskap, Utenriksøkonomi, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Rekneskap for ikkje-finansielle føretaks utanlandsfinansiering2. kvartal 2008

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Mindre gjeld til utlandet

De største norske ikke-finansielle aksjeselskapene hadde en samlet gjeld til utlandet på nesten 697 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal 2008, en nedgang på knappe 3 prosent sammenlignet med kvartalet før.

Til tross for at samlet gjeld til utlandet gikk ned for de største norske aksjeselskapene, økte selskapene sin langsiktige gjeld overfor utlandet med en knapp prosent fra første til andre kvartal. Den kortsiktige gjelden overfor utlandet gikk ned med nesten 8 prosent i samme periode.

Om statistikkgrunnlaget

Statistikken bygger på opplysninger fra de 600 største ikke-finansielle foretakene målt ved fordringer og gjeld i forhold til utlandet, samt aksjer i utlandet og aksjer på utenlandske hender.

De innrapporterte opplysningene bygger på regnskapsmessige verdier og størrelser, etter prinsipper nedfelt i regnskapslovgivningen. Verdiene er ikke nødvendigvis i alle tilfeller et godt uttrykk for eiendelenes virkelige verdi eller markedsverdi.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB