84991
/transport-og-reiseliv/statistikker/reise/arkiv
84991
Nordmenn reiser mer
statistikk
2012-06-12T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Kultur og fritid
no
reise, Reiseundersøkelsen, ferieturer, arbeidsreiser, jobbreiser, yrkesreiser, reisemål, utenlandsreiser, innenlandsreiser, overnattinger, innkvartering, transportmiddel, reiseutgifterTids- og mediebruk, Reiseliv, Kultur og fritid, Transport og reiseliv
false

Reiseundersøkelsen1. kvartal 2012

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nordmenn reiser mer

Nordmenn gjennomførte 4,9 millioner reiser i løpet av 1. kvartal 2012. Det er 8 prosent flere enn i samme kvartal året før. Årsaken er den store økningen i antall feriereiser til utlandet, som økte med 17 prosent.

Det var økning både i antall feriereiser og antall yrkesreiser i 2012. Antall feriereiser økte med 8 prosent, samtidig som det ble gjennomført 9 prosent flere yrkesreiser sammenlignet med 1. kvartal 2011.

Korte reiser i Norge samt lengre utenlandsreiser

Vi hadde i alt 22,6 millioner overnattinger på reisene våre i 1. kvartal 2012. Det er 22 prosent flere enn i samme kvartal året før. Med totalt 4,9 millioner reiser hadde hver reise i gjennomsnitt 4,6 overnattinger. En gjennomsnittlig innenlandsreise hadde 2,7 overnattinger, mens utenlandsreisene i gjennomsnitt var på 7,7 overnattinger dette kvartalet. Gjennomsnittlig varte våre feriereiser til utlandet nesten 9 overnattinger.

Fortsatt mest bil innenlands og fly utenlands

Fly ble brukt på 47 prosent av reisene i 1. kvartal 2012, mens bil (private og leide kjøretøy) ble brukt som hovedtransportmiddel på 39 prosent av turene våre. På reisene i Norge var bilen det mest brukte transportmiddelet, den ble brukt på litt over halvparten av reisene. Til utlandet ble det brukt fly på tre av fire reiser.

Overnatter på hotell i utlandet

Det er små endringer i mønsteret for overnatting på reisene. På feriereiser innenlands bor vi hovedsakelig hos venner og kjente. På utenlandsreiser og på yrkesreiser foretrekker vi ofte hoteller.

Usikre tall

Reiseundersøkelsen er en utvalgsundersøkelse, noe som medfører at det er usikkerhet knyttet til de publiserte tallene. Utvalget som undersøkelsen bygger på, er trukket som et tilfeldig utvalg, og denne utvalgsusikkerheten kan beregnes.

Beregninger av denne utvalgsusikkerheten for 1. kvartal 2012 viser at de verdiene vi ville ha fått om vi hadde spurt samtlige nordmenn i aldersgruppen 16-79 år, med 95 prosent sikkerhet ligger innenfor følgende intervaller:

Antall reiser: 4,5 til 5,4 millioner

Antall overnattinger: 21,5 til 23,6 millioner

Forbruk på reisen: 23,4 til 29,0 milliarder kroner

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB