54567_not-searchable
/utdanning/statistikker/spuh/aar
54567
Færre uten studiepoeng
statistikk
2011-05-06T10:00:00.000Z
Utdanning
no
spuh, Studiepoengproduksjon ved universiteter og høgskoler, studenter, studiepoeng, lærested, skoleslag, eieform, fagfelt (for eksempel samfunnsfag, juridiske fag, humanistiske fag)Høyere utdanning, Utdanning
false

Studiepoengproduksjon ved universiteter og høgskoler2009/2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre uten studiepoeng

Drøyt 14 prosent av de registrerte studentene i studieåret 2009/10 oppnådde ikke studiepoeng. Det er 1 prosentpoeng mindre enn studieåret før.

Av de om lag 249 000 registrerte studentene i studieåret 2009/10 var det i underkant av 36 000, eller 14 prosent, som ikke oppnådde studiepoeng. Dette er en nedgang på drøyt 1 prosentpoeng sammenlignet med studieåret før. Andelen menn uten studiepoeng er større enn andelen kvinner, henholdsvis 16 og 13 prosent.

Halvparten under normert progresjon

Normert progresjon for heltidsstudenter er 60 studiepoeng i året. Halvparten av alle registrerte studenter til sammen fikk en uttelling lavere enn 60 studiepoeng i studieåret 2009/10.

Blant de ordinære heltidsstudentene var det 10 prosent som ikke oppnådde studiepoeng i løpet av studieåret, en nedgang på 1 prosentpoeng sammenlignet med skoleåret før. 37 prosent av de ordinære heltidsstudentene oppnådde færre enn 60 studiepoeng.

Statistikken sier ingenting om hvorfor noen studenter ikke har progresjon i studiene enkelte år. Årsakene kan være mange, for eksempel at de har sluttet å studere, byttet fag eller strøket til eksamen. En annen årsak kan være at noen av de som har betalt semesteravgift ikke er aktive studenter. Andre er i heltids- eller deltidsjobb samtidig som de studerer, noe som kan føre til at det blir vanskelig å oppnå studiepoeng.

Ordinære studenter

er studenter som ikke er i etter- eller videreutdanning eller tar fjernundervisning.

Heltidsstudenter

Studentenes samlede emneoppmeldinger er utgangspunktet for beregningen. For å bli telt som en heltidsstudent, må studenten være påmeldt emner som minst gir 70 prosent av 60 studiepoeng. Noen få er unntatt. Det gjelder noen læresteder der SSB mottar informasjon fra lærestedet om at et studium er heltids- eller deltidsstudium.

43 studiepoeng per student

Blant alle studenter som oppnådde studiepoeng studieåret 2009/10, var gjennomsnittet 43 poeng per student. Dette er en økning på et halvt studiepoeng sammenlignet med studieåret før. Gjennomsnittet blant de ordinære heltidsstudentene var 52 studiepoeng per student i 2009/10. I denne gruppen har det ikke skjedd endringer i gjennomsnittlig oppnådde poeng sammenlignet med skoleåret før.

Helse, sosial- og idrettsfag dominerer

Helse- sosial og idrettsfagsstudentene var mest produktive i 2009/10. 43 prosent av de 54 000 studentene innenfor dette fagfeltet oppnådde 60 studiepoeng eller mer. Blant de ordinære heltidsstudentene var også helse-, sosial- og idrettsfagstudentene blant de mest produktive, sammen med studenter på fagområdet samferdsels- og sikkerhetsfag og andre servicefag, hvor 63 prosent oppnådde 60 studiepoeng eller mer.

Tabeller: