54489
/transport-og-reiseliv/statistikker/reise/kvartal
54489
Færre feriereiser innenlands
statistikk
2011-09-01T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Kultur og fritid
no
reise, Reiseundersøkelsen, ferieturer, arbeidsreiser, jobbreiser, yrkesreiser, reisemål, utenlandsreiser, innenlandsreiser, overnattinger, innkvartering, transportmiddel, reiseutgifterTids- og mediebruk, Reiseliv, Kultur og fritid, Transport og reiseliv
false

Reiseundersøkelsen2. kvartal 2011

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre feriereiser innenlands

Det ble foretatt færre reiser i 2. kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det er innenlandske reiser som bidrar kraftigst til nedgangen. Imidlertid var det flere personer som dro på overnattingsreiser.

Totalt hadde vi 5,4 millioner reiser i løpet av kvartalet. Dette er 9,9 prosent færre reiser enn i samme kvartal i fjor. Antallet feriereiser i Norge sank det siste året, mens antallet feriereiser til utlandet økte med 2,5 prosent. Også antall yrkesreiser gikk ned, både yrkesreisene i Norge og til utlandet1.

Flere drar på overnattingsreiser, men har færre overnattinger

Om lag 2,4 millioner nordmenn var på reise med overnatting i løpet av 2. kvartal 2011. Dette er en økning på 1,3 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

På overnattingsreisene våre overnattet vi i alt 25,4 millioner ganger. Dette er 3,1 prosent færre overnattinger enn i 2. kvartal i fjor. Med totalt 5,4 millioner reiser, varer en gjennomsnittsreise nesten 5 overnattinger. En typisk reise i Norge varte 3,5 overnattinger, mens utenlandsreisene våre varte i gjennomsnitt 6,7 overnattinger dette kvartalet.

Fortsatt mest bil innenlands

Bilen ble brukt på 60 prosent av reisene våre i Norge i 2. kvartal 2011. På reisene til utlandet og på yrkesreisene ble flyet mest brukt, på henholdsvis 70 og 57 prosent av reisene.

Overnatter på hotell i utlandet

Når det gjelder hvordan vi overnatter på turene, er tendensen den samme som før. Vi overnatter hovedsakelig privat på reiser innenlands og på feriereiser, mens vi i større grad velger hoteller på utenlandsreisene og på yrkesreisene våre.

Usikre tall

Reiseundersøkelsen er en utvalgsundersøkelse, som medfører at det er usikkerhet knyttet til de publiserte tallene. Når utvalget som undersøkelsen bygger på, er trukket som et tilfeldig utvalg, kan denne utvalgsusikkerheten beregnes.

Beregninger av denne utvalgsusikkerheten viser følgende:
Det totale antall reiser i 2. kvartal 2011, på 5,4 millioner, ligger med 95 prosent sikkerhet i intervallet 5,0 til 5,8 millioner reiser.
Antall overnattinger, på 25,4 millioner, ligger med 95 prosent sikkerhet i intervallet 24,5 til 26,2 millioner reiser.
Forbruket, på 30,7 milliarder kroner, ligger med 95 prosent sikkerhet i intervallet 26,2 til 35,3 milliarder kroner.

1  Teksten ble endret 1. september 2011 kl. 12

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB