14276
/transport-og-reiseliv/statistikker/reise/arkiv
14276
Flere på reise
statistikk
2010-12-06T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Kultur og fritid
no
reise, Reiseundersøkelsen, ferieturer, arbeidsreiser, jobbreiser, yrkesreiser, reisemål, utenlandsreiser, innenlandsreiser, overnattinger, innkvartering, transportmiddel, reiseutgifterTids- og mediebruk, Reiseliv, Kultur og fritid, Transport og reiseliv
false

Reiseundersøkelsen3. kvartal 2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Flere på reise

Litt i underkant av 2,9 millioner nordmenn var på reise med overnatting i løpet av 3. kvartal 2010. Dette er en økning på nesten 3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nordmenn hadde nesten 7 millioner reiser i løpet av 3. kvartal, som er 2 prosent flere enn i samme kvartal i fjor. Oppgangen kom av økt reiseaktivitet til utlandet. Nesten to av fem reiser gikk til utlandet. Antall utenlandsreiser økte med 13 prosent, mens antall reiser i Norge gikk ned med nesten 4 prosent.

Det var 40 millioner overnattinger på reisene i 3. kvartal. Dette er om lag samme antall som i tilsvarende periode i fjor. Totalt 7 millioner reiser gir et gjennomsnitt på 5,8 overnattinger per reise. Innenlandsreisene hadde i gjennomsnitt en varighet på 4,7 overnattinger, mens en gjennomsnittlig utenlandsreise varte noe lenger, 7,5 overnattinger.

Bil innenlands, fly utenlands

Bilen ble brukt på sju av ti reiser innenlands i 3. kvartal 2010. På utenlandsreisene og på yrkesreisene var flyet brukt mest, på henholdsvis 63 prosent og 70 prosent av reisene.

Mest kommersiell overnatting

Kommersielle overnattingssteder sto for 53 prosent av reisene våre i 3. kvartal. Hotellene utgjorde 35 prosent av disse. På utenlandsturene overnattet vi kommersielt på to av tre reiser. På yrkesreiser ble kommersielt overnattingssted foretrukket på mer enn 6 av 7 reiser.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB