14232
/transport-og-reiseliv/statistikker/reise/arkiv
14232
Flere på reise
statistikk
2010-09-09T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Kultur og fritid
no
reise, Reiseundersøkelsen, ferieturer, arbeidsreiser, jobbreiser, yrkesreiser, reisemål, utenlandsreiser, innenlandsreiser, overnattinger, innkvartering, transportmiddel, reiseutgifterTids- og mediebruk, Reiseliv, Kultur og fritid, Transport og reiseliv
false

Reiseundersøkelsen2. kvartal 2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Flere på reise

Litt i underkant av 2,4 millioner nordmenn var på reise med overnatting i løpet av 2. kvartal 2010. Dette var en økning med nesten 5 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2009.

Vi hadde nesten 6 millioner reiser i løpet av årets 2. kvartal, 9,1 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Nesten to av tre reiser gikk til reisemål i Norge. Antall utenlandsreiser økte med 22 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, mens antall innenlandsreiser økte noe mindre, 3,5 prosent.

På reisene i 2. kvartal overnattet vi 26,2 millioner ganger. Dette er en økning på 11,1 prosent fra samme periode i fjor. Totalt 6 millioner reiser gir en gjennomsnittlig reise med varighet på 4,4 overnattinger. Innenlandsreisene hadde i gjennomsnitt en varighet på 3,1 overnattinger, mens en gjennomsnittlig utenlandstur varte noe lenger, 6,7 overnattinger.

Bil innenlands, fly utenlands

I 2. kvartal 2010 brukte vi bilen på to av tre reiser innenlands. På utenlandsreisene og på yrkesreisene ble flyet brukt mest, på henholdsvis 70 prosent og 80 prosent av reisene.

Mest kommersiell overnatting

I 2. kvartal overnattet vi på kommersielle overnattingssteder på 58 prosent av reisene våre, der hotellene stod for 43 prosent. På utenlandsturene overnattet vi kommersielt nesten tre av fire reiser, mens andelen var 50 prosent på reisene innenlands.

Påskens innvirkning

Påsken i 2010 falt i månedsskiftet mars/april, mens den i 2009 i sin helhet falt i april måned. De påskereisene som ble påbegynt for eksempel fredag eller lørdag før palmesøndag, blir regnet som reiser i 1. kvartal. Mesteparten av overnattingene fant likevel sted i 2. kvartal.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB