14234
/transport-og-reiseliv/statistikker/reise/arkiv
14234
Flere reiser
statistikk
2010-06-04T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Kultur og fritid
no
reise, Reiseundersøkelsen, ferieturer, arbeidsreiser, jobbreiser, yrkesreiser, reisemål, utenlandsreiser, innenlandsreiser, overnattinger, innkvartering, transportmiddel, reiseutgifterTids- og mediebruk, Reiseliv, Kultur og fritid, Transport og reiseliv
false

Reiseundersøkelsen1. kvartal 2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Flere reiser

Tre av fem nordmenn var på reise med overnatting i løpet av 1. kvartal 2010, noe som tilsvarer drøyt 2,1 millioner nordmenn. Antall personer på reiser har økt med nesten 10 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2009.

Vi reiste 4,9 millioner ganger i løpet av årets 1. kvartal, 3,3 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Nesten tre fjerdedeler av turene gikk til reisemål i Norge. Både innenlandsreisene og utenlandsreisene hadde positiv vekst med henholdsvis 2,9 og 4,7 prosent. Også for yrkes- og feriereiser var det en økning.

På reisene i 1. kvartal hadde vi i alt 21,8 millioner overnattinger. Dette tilsvarer en økning på hele 23,1 prosent fra 1. kvartal i fjor. Det betyr at en gjennomsnittlig reise innebar drøyt fire overnattinger. Innenlandsreisene hadde i gjennomsnitt tre overnattinger, mens en gjennomsnitts utenlandstur varte noe lenger og omfattet nesten 8 overnattinger.

Bil innenlands, fly utenlands

I 1. kvartal 2010 brukte vi bilen på 62 prosent av reisene innenlands. Tilsvarende andel i 1. kvartal i fjor var 65 prosent. Vi brukte fly på 23 prosent av reisene innenlands, mens på turer til utlandet valgte vi flyet på tre fjerdedeler av reisene.

Flere velger kommersiell overnatting

I 1. kvartal overnattet vi på kommersielle overnattingssteder på 60 prosent av innenlandsreisene våre. På feriereisene var det mest vanlig å overnatte privat. I fem av seks tilfeller valgte vi hotell på yrkesreiser.

Påskens innvirkning

Påsken 2010 falt i månedsskiftet mars/april, mens den i 2009 i sin helhet falt i april måned. De påskereisene som ble påbegynt for eksempel fredag eller lørdag før palmesøndag, blir regnet som reiser i 1. kvartal. Dette til tross for at mesteparten av overnattingene fant sted i 2. kvartal.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB