14248
/transport-og-reiseliv/statistikker/reise/arkiv
14248
Flere yrkesreiser utenlands
statistikk
2008-09-03T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Kultur og fritid
no
reise, Reiseundersøkelsen, ferieturer, arbeidsreiser, jobbreiser, yrkesreiser, reisemål, utenlandsreiser, innenlandsreiser, overnattinger, innkvartering, transportmiddel, reiseutgifterReiseliv, Tids- og mediebruk, Kultur og fritid, Transport og reiseliv
false

Reiseundersøkelsen2. kvartal 2008

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Flere yrkesreiser utenlands

Nordmenn reiste mer til utlandet i 2. kvartal 2008 enn i 2. kvartal i fjor. Antall utenlandsreiser økte med 13 prosent, hovedsakelig fordi yrkesreisene utenlands økte med 74 prosent. Antall feriereiser både innenlands og utenlands gikk derimot ned.

På 70 prosent av reisene utenlands brukte vi fly som hovedtransportmiddel. På innenlandsreisene dominerte bilen, 45 prosent av reisene ble gjort med bil. Fly ble brukt som fremkomstmiddel på 22 prosent av reisene. Hva slags hovedtransportmiddel som brukes, kartlegges bare i 2. kvartal i reiseundersøkelsen. Det er derfor ikke mulig å gi fornuftige sammenligninger med tidligere kvartaler.

Hotell mest vanlig

I 2. kvartal 2008 var hotell den mest vanlige hovedovernattingsmåten, brukt på 44 prosent av turene. På utenlandsreiser og på yrkesreiser var andelen som bodde på hotell, på henholdsvis 67 og 80 prosent. På innenlandsreisene og på feriereisene var derimot privat overnatting mest vanlig. 42 prosent overnattet privat når de reiste innenlands, 43 prosent overnattet privat når de reiste på ferie.

Økning etter 1. halvår

Denne utviklingen, med flere yrkesreiser og færre feriereiser i 2. kvartal i år sammenlignet samme kvartal i fjor, henger høyst sannsynlig sammen med at påsken i 2007 falt i 2. kvartal, mens påsken i 2008 var rekordtidlig. Påskehøytiden som vekselvis faller i 1. og i 2. kvartal, gjør det vanskelig å sammenligne med tidligere 2. kvartaler.

Etter 1. halvår i år har antall reiser økt med 8 prosent i forhold til 1. halvår i fjor. Antall yrkesreiser innenlands gikk ned, men ellers har både feriereiser (både innenlands og utenlands) og yrkesreiser utenlands økt.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB