14274
/transport-og-reiseliv/statistikker/reise/arkiv
14274
2 millioner nordmenn på reise
statistikk
2005-06-21T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Kultur og fritid
no
reise, Reiseundersøkelsen, ferieturer, arbeidsreiser, jobbreiser, yrkesreiser, reisemål, utenlandsreiser, innenlandsreiser, overnattinger, innkvartering, transportmiddel, reiseutgifterTids- og mediebruk, Reiseliv, Kultur og fritid, Transport og reiseliv
false

Reiseundersøkelsen1. kvartal 2005

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

2 millioner nordmenn på reise

I løpet av årets første kvartal hadde over 2 millioner nordmenn i alderen 16-79 år vært på reise med minst én overnatting. Dette er en økning på 7 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Økningen kan ha sammenheng med at påsken i år i sin helhet var i 1. kvartal, mens hele påsken i fjor var i 2. kvartal. Med 3,42 millioner nordmenn i aldersgruppen 16-79 år, betyr det at nesten tre av fem nordmenn hadde vært på minst én overnattingstur i 1. kvartal i år. De 2,01 millioner nordmenn som hadde vært på reise, hadde i alt 4,9 millioner reiser. Det vil si at de i gjennomsnitt reiste på 2,4 turer hver.

18,4 millioner overnattinger

På disse 4,9 millioner reisene hadde vi i alt 18,4 millioner overnattinger, en økning på 14 prosent fra 1. kvartal i fjor. 14,6 millioner av disse var overnattinger i forbindelse med ferieturer, mens 3,8 millioner var overnattinger i forbindelse med yrkesreiser.

Antall reiser, etter formål og kvartal

Feriereiser til utlandet varer lengst

18,4 millioner overnattinger på 4,9 millioner reiser gir en gjennomsnittlig varighet på 3,8 overnattinger per reise. Gjennomsnittlig varighet på feriereisene var på 4,1 mens yrkesreisene i gjennomsnitt varte i 2,9 "netter". De lengste reisene var feriereiser til utlandet, som i gjennomsnitt varte nesten sju "netter".

Norge - vårt nærmeste reisemål

76 prosent av reisene gikk til reisemål i Norge, og 24 prosent til utenlandske destinasjoner.

Sverige var i dobbelt betydning vårt nærmeste utenlandske reisemål. 20 prosent av utenlandsreisene i 1. kvartal i år gikk til Sverige, mens 16 prosent av reisene gikk til Spania som var vårt utenlandske reisemål nummer to. Reisemålene Danmark og Storbritannia fulgte på de nærmeste plassene.

Sverige var største utenlandske reisemål mye på grunn av omfanget av yrkesreiser. Når det gjelder feriereiser, er nemlig Spania vårt største utenlandske reisemål, med Sverige på annenplass.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB