33215_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/eiendomsoms/arkiv
33215
Vi kjøper og selger flere eiendommer
statistikk
2004-05-12T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
eiendomsoms, Eiendomsomsetning, tinglyste omsetninger, boligeiendommer, næringseiendommer, fritidseiendommer, tomter, kjøpesum, boligtyper, tomtefeste, hjemmelsoverføring (for eksempel fritt salg, tvangssalg, skifteoppgjør)Eiendom, Bygg, bolig og eiendom
false

Eiendomsomsetning1. kvartal 2004, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Vi kjøper og selger flere eiendommer

I 1. kvartal i år ble det solgt 3 300 flere eiendommer enn i 1. kvartal i fjor. Salget av fritidseiendommer økte mest.

Tinglyst omsetning av fast eiendom. 1999-2004*. 1. kvartal

Det ble tinglyst 36 400 omsetninger av fast eiendom i 1. kvartal i år, en økning på 10 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Økningen skjedde i de fleste fylkene. Rogaland hadde den største økningen. I dette fylket økte omsetningen av fast eiendom med 20 prosent, tett fulgt av Buskerud og Vest-Agder som begge hadde en økning på 19 prosent.

Økning for alle typer eiendom

Det var økning i antall omsetninger for alle typer eiendommer i 1. kvartal i år i sammenlignet med samme kvartal i fjor. Omsetning av fritidseiendommer gikk mest opp, med 21 prosent. Innenfor denne gruppen eiendommer var det hyttetomter som økte aller mest. Antall omsetninger av bolig-, forretnings-/kontor- og industrieiendommer gikk alle opp med 7-8 prosent, mens landbrukseiendommer økte med bare 3 prosent.

Verdien av de omsatte eiendommene utgjorde i alt 39 milliarder kroner i 1. kvartal i år. Dette er en økning på 31 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. I enkelte tilfeller blir samlet beløp sterkt påvirket av enkeltomsetninger med spesielt høy pris. Dette er blant annet tilfelle i Telemark, som var det fylket med størst økning.

Pris per omsetning av bebygde bolig- og fritidseiendommer i fritt salg. 1997-2004*. Kvartal

Høyere pris per omsetning av bolig- og fritidseiendommer

I 1. kvartal i år ble det tinglyst 13 700 omsetninger av bebygde boligeiendommer i fritt salg. Gjennomsnittspris per omsetning for disse eiendommene var 1,6 millioner kroner, en økning på 8 prosent sammenlignet med 1. kvartal i fjor. Oslo og Akershus har fortsatt den høyeste gjennomsnittsprisen med henholdsvis 2,5 og 2 millioner kroner. Sett i forhold til foregående kvartal har gjennomsnittsprisen gått opp med 6 prosent.

Det ble omsatt 37 prosent flere hytter og fritidshus i fritt salg i 1. kvartal i år enn i samme periode i fjor. Gjennomsnittspris per omsetning i 1. kvartal i år var på 753 000 kr. Dette er en økning på 19 prosent i forhold til 1. kvartal i fjor. Sammenlignet med siste kvartal i fjor gikk gjennomsnittprisen opp med 13 prosent.

Tabeller: