6328_not-searchable
/befolkning/statistikker/folkendrkv/kvartal
6328
Størst befolkningsnedgang i Nordland
statistikk
2005-11-17T10:00:00.000Z
Befolkning;Innvandring og innvandrere;Befolkning
no
folkendrkv, Folkemengde og befolkningsendring, innbyggjarar, folketilvekst, fødde, døde, innvandring, utvandring, innflytting, utflytting, fødselsoverskott, middelfolkemengd, befolkningsutvikling, folkemengde, nettoinnflyttingBefolkning, Folketall, Flytting, Fødte og døde, Innvandring og innvandrere, Befolkning
false

Folkemengde og befolkningsendring3. kvartal 2005

Statistikken inneheld endringstal per kvartal og for heile kalenderåret. Folkemengde etter kjønn og alder ved årsskiftet finn ein i statistikken Folkemengde.

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Størst befolkningsnedgang i Nordland

De første tre kvartalene i 2005 økte folketallet i Norge med 25 400 personer til 4 631 800 bosatte. Økningen for samme periode i 2004 var 22 000 personer. Nettoinnvandringen lå på rundt 13 000 personer og utgjorde dermed vel halvparten av hele folketilveksten. Befolkningsnedgangen var størst i Nordland.

Nettoinnflytting. Innenlandsk og fra utlandet i prosent av folkemengden. 3. kvartal 2005

Fødselsoverskudd, nettoinnflytting og folketilvekst, etter kvartal. 1995-2005

Hittil i år har fire fylker hatt en nedgang i folketallet - Telemark, Sogn og Fjordane, Nordland og Finnmark Finnmárku. I disse fylkene flyttet flere ut enn inn, men i alle unntatt Telemark var det flere fødsler enn dødsfall. Også i Hedmark og Oppland døde det flere personer enn det ble født de første tre kvartalene, men her sørget innflyttingsoverskuddet for at folketallet likevel økte noe. Størst var befolkningsnedgangen i Nordland med 550 personer. For første gang siden slutten av 1800-tallet ligger folketallet i Nord-Norge nå under 10 prosent av hele Norges befolkning.

Fødselsoverskudd i alle fylkene i 3. kvartal

I 3. kvartal hadde alle fylkene et fødselsoverskudd. Likevel gikk folketallet ned i fem fylker. Størst var nedgangen i Nordland med 300 personer. Dette skyldes i all hovedsak utflyttingen fra fylket, men også at fødselsoverskuddet var beskjedent.

Nettoinnvandring av utenlandske statsborgere. Ti på topp hittil i år

Størst nettoinnflytting til Oslo og Akershus

Det største absolutte flytteoverskuddet - innflyttinger minus utflyttinger - så langt i år har vi hatt i Oslo med 3 200 personer og Akershus med 3 000 personer. I forhold til folketallet i fylkene er innflyttingsoverskuddet i Akershus likevel noe høyere enn i Oslo.

Flest polakker

Polske statsborgere har stått for den største nettoinnvandringen hittil i år med rundt 2 000 personer. Mens 2 200 polakker flyttet til Norge, var det kun 200 som flyttet ut. Russere lå med en nettoinnvandring på vel 900 på andre plass i denne perioden.