90652_not-searchable
/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/vroms/termin
90652
5 milliarder mer på mat og drikke
statistikk
2012-12-20T10:00:00.000Z
Varehandel og tjenesteyting
no
vroms, Omsetning i varehandel, detaljhandel, engroshandel, butikkhandel, bilverksteder, omsetning etter næring (for eksempel dagligvarer, klær, byggevarer), omsetning per innbygger, netthandelVarehandel, Varehandel og tjenesteyting
false

Omsetning i varehandel4. termin 2012

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

5 milliarder mer på mat og drikke

Omsetningen i dagligvarebutikkene og spesialbutikkene som selger mat og drikke økte med nesten 5 milliarder kroner de åtte første månedene i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Det er en vekst på 4,7 prosent.

Omsetning i detaljhandelen, terminvis. 2008-2012. Millioner kroner

Dagligvarebutikkene og spesialbutikkene som selger mat og drikke, solgte for over 108 milliarder kroner i perioden januar til august år. Dette utgjør om lag 40 prosent av all omsetning innenfor detaljhandelen.

Detaljhandelsbutikkene omsatte for totalt 272 milliarder kroner fra januar til august i år, 4,6 prosent mer enn samme periode i fjor. Den månedlige detaljomsetningsindeksen viser samme utvikling.

I 4. termin, tilsvarende juli og august i år, gikk detaljhandelsbedriftenes omsetning opp 2,8 prosent fra samme periode i fjor.

Salg og reparasjon av biler opp 5 prosent

Butikker som driver med salg og reparasjon av motorkjøretøyer omsatte for vel 129 milliarder kroner i perioden januar til august i år. Dette tilsvarer en vekst på 5 prosent fra samme periode i fjor. I perioden juli til august i år ble det solgt og reparert motorkjøretøyer for 31,8 milliarder kroner. Det en vekst på 6,2 prosent sammenlignet med tilsvarende periode året før.

Engroshandel for 535 milliarder

Engroshandelsbedriftene hadde en omsetning på 535 milliarder kroner de åtte første månedene i år. Dette er en økning på nesten 26 milliarder kroner, eller vel 5 prosent, fra samme periode i 2011. I juli og august i år var veksten 4,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

All omsetning i denne sammenheng er eksklusiv merverdiavgift.

Tabeller: