3528_not-searchable
/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/vroms/arkiv
3528
Vekst i detaljhandelen
statistikk
2010-12-20T10:00:00.000Z
Varehandel og tjenesteyting
no
vroms, Omsetning i varehandel, detaljhandel, engroshandel, butikkhandel, bilverksteder, omsetning etter næring (for eksempel dagligvarer, klær, byggevarer), omsetning per innbygger, netthandelVarehandel, Varehandel og tjenesteyting
false

Omsetning i varehandel4. termin 2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Vekst i detaljhandelen

Detaljhandelsbedriftene i Norge økte omsetningen med 6,1 milliarder kroner de første åtte månedene i 2010, sammenlignet med samme periode i 2009. Dette tilsvarer en vekst på 2,4 prosent.

Omsetning i detaljhandelen, terminvis. 2008, 2009 og 2010

Detaljomsetningsindeksen viser til sammenligning en vekst på 2,2 prosent for samme periode. Totalt omsatte detaljhandelen for 258 milliarder kroner de første åtte månedene i år. Størst vekst hadde butikkene som selger blant annet møbler, byggevarer og elektriske artikler. Denne næringen hadde en vekst på 1,5 milliarder kroner, eller 3,8 prosent, denne perioden.

Størst vekst i Nord-Trøndelag

Detaljhandelsbedriftene i Nord-Trøndelag økte omsetningen mest, med 3,9 prosent de åtte første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Detaljhandelsbedriftene i Oslo, Buskerud, Telemark og Akershus økte også omsetningen med over 3 prosent i denne perioden.

I juli og august i år (4. termin) økte omsetningen i detaljhandelen med 1 milliard kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er en vekst på 1,5 prosent.

Vekst i salget av motorkjøretøyer

Salg og vedlikehold av motorkjøretøyer økte med 16,4 milliarder kroner de første åtte månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 16,9 prosent.

I 4. termin i år økte salg og vedlikehold av motorkjøretøyer med 3,5 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor, en vekst på 14 prosent.

Engroshandelsbedriftene omsatte for 491 milliarder

Omsetningen til bedrifter med næring engroshandel økte med 23,3 milliarder kroner, eller 5 prosent, de første åtte månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt omsatte engroshandelsbedriftene for 491 millioner kroner i perioden januar til august i år.

I juli og august i år økte engroshandelen med 3,2 milliarder kroner, en vekst på 2,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

All omsetning i denne sammenhengen er eksklusiv merverdiavgift.

Ved publisering av 4. termin 2010 vil det ikke bli utgitt tall på kommunenivå eller omsetning per innbygger. På fylkesnivå utgis bare tosifret næringsnivå.

Tabeller: