3167_not-searchable
/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/vroms/arkiv
3167
Detaljhandelen økte med over 5 prosent
statistikk
2004-07-02T10:00:00.000Z
Varehandel og tjenesteyting
no
vroms, Omsetning i varehandel, detaljhandel, engroshandel, butikkhandel, bilverksteder, omsetning etter næring (for eksempel dagligvarer, klær, byggevarer), omsetning per innbygger, netthandelVarehandel, Varehandel og tjenesteyting
false

Omsetning i varehandel1. termin 2004

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Detaljhandelen økte med over 5 prosent

Detaljhandelsbedriftene økte omsetningen med 1,9 milliarder kroner i 1. termin (januar og februar) i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en økning på 5,4 prosent. Totalt omsatte detaljhandelsbedriftene i Norge for 36,8 milliarder kroner i 1. termin i år.

Detaljhandel er her eksklusiv motorkjøretøyer og bensin. All omsetning i denne sammenheng er eksklusiv merverdiavgift.

Fra 1. termin 2003 til 1. termin 2004 var det bedriftene innenfor detaljhandel, utenom butikk, som hadde størst vekst. Veksten i denne næringen var på 8,4 prosent. Denne næringen omfatter blant annet postordresalg. Butikker med salg av nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger, økte omsetningen med 6,6 prosent i samme periode. For butikker med bredt vareutvalg, som i hovedsak består av kolonialforretninger, gikk omsetningen opp med 5,7 prosent. Butikkhandel med andre nye varer økte med 5,1 prosent i samme perioden. Denne næringen omfatter blant annet klær, sko, elektriske varer, møbler og byggevarer. Butikker med næringen salg av apotekvarer, sykepleieartikler, kosmetikk og toalettartikler økte omsetningen med 3,2 prosent fra 1. termin 2003 til 1. termin 2004.

Økt salg av motorkjøretøyer

Handel med motorkjøretøyer økte med 1,5 milliarder kroner, eller 12,9 prosent i 1. termin i år sammenlignet med samme periode i fjor. Detaljhandel med drivstoff til motorkjøretøyer og motorsykler gikk derimot ned med 85 millioner kroner i samme periode. Dette tilsvarer en nedgang på 1,6 prosent.

Engroshandelen opp

Bedriftene innenfor engroshandel omsatte for 3,2 milliarder mer i 1. termin i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en økning på 4,0 prosent. Totalt omsatte bedriftene i denne næringen for 82,8 milliarder kroner.

Tabeller: