3174_not-searchable
/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/vroms/arkiv
3174
Detaljhandelen økte med 6,3 milliarder
statistikk
2003-12-22T10:00:00.000Z
Varehandel og tjenesteyting
no
vroms, Omsetning i varehandel, detaljhandel, engroshandel, butikkhandel, bilverksteder, omsetning etter næring (for eksempel dagligvarer, klær, byggevarer), omsetning per innbygger, netthandelVarehandel, Varehandel og tjenesteyting
false

Omsetning i varehandel4. termin 2003

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Detaljhandelen økte med 6,3 milliarder

Bedriftene innenfor detaljhandel økte omsetningen med 6,3 milliarder kroner de åtte første månedene i 2003 sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en økning på 4,2 prosent. Detaljomsetningsindeksen økte med 3,7 prosent i denne perioden.

Detaljhandel er her eksklusiv motorkjøretøyer og bensin. All omsetning i denne sammenheng er eksklusiv merverdiavgift.

Totalt omsatte detaljhandelsbedriftene i Norge for 156,9 milliarder kroner de åtte første månedene i år. Butikker med bredt vareutvalg, som i hovedsak består av kolonialforretninger, økte omsetningen med 3,6 milliarder kroner. Det vil si en økning på 5,1 prosent i perioden januar til august 2003 sammenlignet med samme periode i 2002. Omsetningen for butikkhandel med andre nye varer økte med 1,9 milliarder i samme periode, en vekst på 3,1 prosent. Butikker med næringen salg av apotekvarer, sykepleieartikler, kosmetikk og toalettartikler hadde en omsetningsvekst på 4,1 prosent, eller 358 millioner kroner, de åtte første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Omsetningen av nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger økte med 4,6 prosent i samme periode.

2 milliarder mer i 4. termin

I juli og august (4. termin) i år økte detaljomsetningen med 2 milliarder kroner, eller 4,9 prosent, sammenlignet med samme periode året før. For butikker med næringen salg av andre nye varer økte omsetningen med 4,8 prosent i denne perioden. Butikkhandel med bredt vareutvalg økte omsetningen med 5,1 prosent, mens butikkhandel med nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger hadde en omsetningsvekst på 3,8 prosent.

Størst vekst i Sør-Trøndelag og Rogaland

Detaljhandelsbedriftene i Sør-Trøndelag og Rogaland økte omsetningen med henholdsvis 7,8 og 5,5 prosent de åtte første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. I 4. termin var det detaljhandelsbedriftene i Sør-Trøndelag og Hordaland som hadde størst vekst, med henholdsvis 10,3 og 6,3 prosent sammenlignet med 4. termin i fjor.

Handel med drivstoff økte med 0,9 milliarder

Handel med drivstoff til motorkjøretøyer og motorsykler økte med 0,9 milliarder, en vekst på 4,2 prosent de åtte første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Handel med motorkjøretøyer økte omsetningen med 265 millioner i denne perioden, en vekst på 0,5 prosent.

Engroshandelen steg med 6,8 milliarder kroner

Bedriftene innenfor engroshandel omsatte for 6,8 milliarder kroner mer de åtte første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en økning på 2,0 prosent. Engroshandel med drivstoff og brensel gikk ned 4 milliarder kroner i samme periode. Engroshandel med nærings- og nytelsesmidler hadde en vekst på 2,5 milliarder kroner. Det tilsvarer 2,4 prosent økning fra januar til august 2002 til samme periode i 2003.

Engroshandelsbedriftene i Akershus skiller seg fra de andre fylkene, med en økning på hele 5,4 milliarder kroner i de åtte første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 8,2 prosent.

Tabeller: