85045_not-searchable
/utdanning/statistikker/spuh/aar
85045
43 studiepoeng per student
statistikk
2012-05-08T10:00:00.000Z
Utdanning
no
spuh, Studiepoengproduksjon ved universiteter og høgskoler, studenter, studiepoeng, lærested, skoleslag, eieform, fagfelt (for eksempel samfunnsfag, juridiske fag, humanistiske fag)Høyere utdanning, Utdanning
false

Studiepoengproduksjon ved universiteter og høgskoler2010/2011

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

43 studiepoeng per student

Blant studenter som oppnådde studiepoeng var gjennomsnittet 43 poeng per student i studieåret 2010/2011.

Gjennomsnittet blant de ordinære heltidsstudentene var vesentlig høyere, med nesten 52 studiepoeng per student. Normert progresjon for alle heltidsstudenter er 60 studiepoeng i året. Den gjennomsnittlige studiepoengproduksjonen holdt seg tilnærmet stabil, sammenlignet med forrige skoleår.

Av studentene som oppnådde studiepoeng var det studentene ved andre høgskoler, hvor de private høgskolene samt Kunsthøgskolen i Bergen, Kunsthøgskolen i Oslo og Politihøgskolen inngår, som hadde høyest gjennomsnitt med 48 poeng per student. Universitetene ligger som nummer to, med et gjennomsnitt på knappe 45 poeng per student.

Gjennomsnittlige studiepoeng per student som oppnådde studiepoeng, etter institusjon. Studieåret 2010/11

Færre uten studiepoeng

Av alle registrerte studenter var det 13 prosent som ikke oppnådde poeng i løpet av skoleåret 2010/11. Det er 1 prosentpoeng lavere sammenlignet med forrige studieår. Andelen studenter uten studiepoeng holder seg stabil på 10 prosent blant de ordinære heltidsstudentene. Andelen studenter uten studiepoeng er høyest blant menn, både når vi ser på alle studentene samlet og på ordinære heltidsstudenter.

Kvinner tar flest studiepoeng

Blant de ordinære heltidsstudentene tok 52 prosent 60 studiepoeng eller mer i løpet av studieåret 2010/11. Dette er en nedgang på 0,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige skoleår. Det var flere kvinner enn menn som tok mange studiepoeng. Blant ordinære heltidsstudenter var det 54 prosent kvinner og 49 prosent menn som tok 60 studiepoeng eller mer.

Produktive studenter på samferdsels- og sikkerhetsfag

Fagfeltet samferdsels- og sikkerhetsfag og andre servicefag, hadde den største andelen av ordinære heltidsstudenter som tok 60 poeng eller mer. Blant de om lag 3 400 studentene innenfor dette fagfeltet var det 66 prosent med normert studieprogresjon. Fagfeltet helse-, sosial- og idrettsfag hadde nest størst andel med full studieprogresjon. 62 prosent av de ordinære heltidsstudentene innenfor det sistnevnte fagfeltet tok 60 studiepoeng eller mer.

Studiepoengproduksjon for ordinære heltidsstudenter i høyere utdanning. 60 studiepoeng og over, etter fagfelt. Studieåret 2010/11. Prosent

Ordinære studenter

er studenter som ikke er i etter- eller videreutdanning eller tar fjernundervisning.

Heltidsstudenter

Studentenes samlede emneoppmeldinger er utgangspunktet for beregningen. For å bli telt som en heltidsstudent, må studenten være påmeldt emner som minst gir 70 prosent av 60 studiepoeng. Noen få er unntatt. Det gjelder noen læresteder der SSB mottar informasjon fra lærestedet om at et studium er heltids- eller deltidsstudium.

Tabeller: