12086_not-searchable
/priser-og-prisindekser/statistikker/pppvare/arkiv
12086
Norske møbelpriser på gjennomsnittet
statistikk
2007-04-23T10:00:00.000Z
Priser og prisindekser
no
pppvare, Prisnivå på varer og tjenester, prisnivåindeks, EU-land, EØS-land, internasjonale sammenligningerKonsumpriser, Priser og prisindekser
false

Prisnivå på varer og tjenester2005

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Norske møbelpriser på gjennomsnittet

Møbelprisene i Norge ligger omtrent på gjennomsnittet i EU, ifølge en undersøkelse nylig lagt frem av Europakommisjonens statistikkontor, Eurostat.

Relativt prisnivå på møbler i utvalgte europeiske land. 2005. EU25=100

Island skiller seg ut i undersøkelsen med et prisnivå på møbler klart over gjennomsnittet for EU25 (de 25 medlemslandene i EU på undersøkelsestidspunktet). Norge og Sveits, som normalt i slike konsumundersøkelser har et relativt høyt prisnivå, ligger her på gjennomsnittet. Våre naboland Sverige, Finland og Danmark, har også møbelpriser omtrent midt på treet.

Figur 1 viser at prisnivåforskjellene på møbler i Europa ellers er betraktelige, fra Latvia (38 prosent under gjennomsnittet) til Storbritannia, Irland og Italia (15 prosent over gjennomsnittet). Det betyr at i EU-landene med de høyeste prisnivåene på møbler, er nivået nesten dobbelt så høyt som i det billigste landet.

Møbler omfatter hovedsakelig kjøkken-, soveroms-, stue- og spisestuemøbler. 33 europeiske land deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført innenfor rammen av den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen i november 2005. Det ble sammenliknet priser på rundt 140 produkter. Prismaterialet er senere justert slik at det reflekterer gjennomsnittspriser for hele året, og vektet med forbruksvekter fra det enkelte lands nasjonalregnskap.

Les mer i Eurostats "Statistics in Focus"

Tabeller: