21390
/offentlig-sektor/statistikker/statsregn/arkiv
21390
Høy oljepris gir økte statsinntekter
statistikk
2001-08-27T10:00:00.000Z
Offentlig sektor
no
statsregn, Statsregnskapets inntekter og utgifter, avgifter (for eksempel dokumentavgift, arveavgift, merverdiavgift), skatter (for eksempel inntekts- og formueskatt, fellesskatt til staten), statsbudsjettet, finansieringsbehov, statens underskudd og overskudd, overføringer til kommuner og fylkeskommuner, petroleumsinntekterStatlige finanser, Offentlig sektor
false

Statsregnskapets inntekter og utgifter2. kvartal 2001

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Høy oljepris gir økte statsinntekter

Statsregnskapet medregnet folketrygden for 2. kvartal 2001 viser at totale inntekter ligger på 273 milliarder kroner, en inntektsøkning på 93 milliarder sammenlignet med samme periode i fjor. Det er i første rekke den høye oljeprisen som bidrar til at statens inntekter stiger.

Det er særlig utviklingen i petroleumssektoren som forklarer økningen i statsinntektene. Høy oljepris og dollarkurs bidrar til et høyt driftsresultat i statens petroleumsvirksomhet (SDØE). Den høye oljeprisen gjenspeiler seg også i økte skatteinntekter. Kombinert med en moderat utgiftsvekst, vel 7 prosent, har inntektsveksten bidratt til at overskuddet er nær tredoblet i forhold til 2. kvartal 2000.

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB