20558_not-searchable
/nasjonalregnskap-og-konjunkturer/statistikker/nri/aar
20558
Fremdeles høy sparing i Norge
statistikk
2009-05-19T10:00:00.000Z
Nasjonalregnskap og konjunkturer
no
nri, Årlig inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap, offentlig forvaltning, ikke-finansielle foretak, finansielle foretak, husholdninger, ideelle organisasjoner, produksjon, produksjonspris, driftsresultat, inntekter, sparing, sparerate, disponibel inntekt, FISIM, nettofinansinvestering, aksjeutbytteNasjonalregnskap, Nasjonalregnskap og konjunkturer
false

Årlig inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap2008

Statistikken vil fra 7. juni 2017 publiseres som Kvartalsvis inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap

Årlig inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap beskriver økonomiske transaksjoner for institusjonelle sektorer i nasjonalregnskapet. Institusjonelle sektorer i inntekts-, kapital- og finansregnskapet oppdateres kvartalsvis i Statistikkbanken.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Fremdeles høy sparing i Norge

Reviderte tall viser at sparingen i Norge var på vel 757 milliarder kroner i 2008. Dette er en oppjustering på 12 milliarder kroner sammenlignet med forrige publisering. Bak denne utviklingen ligger det en revisjon av driftsresultatet til ikke-finansiell sektor som økte med 22 milliarder kroner.

For husholdningssektoren er det kun små justeringer siden forrige publisering. Disponibel inntekt for denne sektoren øker her med 0,9 milliarder kroner og sparingen går opp med 1,8 milliarder kroner. Spareraten, som måler sparingens andel av disponibel inntekt, ligger på 2,0 prosent mot 2,1 prosent i forrige publisering.

Nye tall for offentlig forvaltning viser at offentlig sparing var på 512 milliarder kroner i 2008. Dette er en revisjon på vel 11 milliarder kroner siden mars, og skyldes lavere påløpte inntekter fra merverdiavgiften.

 

Tabeller

Tabeller til publiseringen