20586_not-searchable
/nasjonalregnskap-og-konjunkturer/statistikker/nri/aar
20586
Høy sparing i husholdningene
statistikk
2004-06-08T10:00:00.000Z
Nasjonalregnskap og konjunkturer
no
nri, Årlig inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap, offentlig forvaltning, ikke-finansielle foretak, finansielle foretak, husholdninger, ideelle organisasjoner, produksjon, produksjonspris, driftsresultat, inntekter, sparing, sparerate, disponibel inntekt, FISIM, nettofinansinvestering, aksjeutbytteNasjonalregnskap, Nasjonalregnskap og konjunkturer
false

Årlig inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap2001-2003

Statistikken vil fra 7. juni 2017 publiseres som Kvartalsvis inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap

Årlig inntekts- og kapitalregnskap, nasjonalregnskap beskriver økonomiske transaksjoner for institusjonelle sektorer i nasjonalregnskapet. Institusjonelle sektorer i inntekts-, kapital- og finansregnskapet oppdateres kvartalsvis i Statistikkbanken.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Høy sparing i husholdningene

Foreløpige nasjonalregnskapstall viser at husholdninger og ideelle organisasjoner hadde en samlet sparing på 59,6 milliarder kroner i 2003. Dette er en nedgang på 9,5 milliarder kroner fra 2002. Husholdninger og ideelle organisasjoner hadde en netto finansinvestering på 34,7 milliarder kroner i 2003, mot 40,9 milliarder kroner i 2002.

Reviderte nasjonalregnskapstall for 2003

Nasjonalregnskapet har revidert det institusjonelle sektorregnskapet for 2003. Bakgrunnen for revisjonen er hovedsakelig nye tall fra foreløpig årlig nasjonalregnskap, samt innarbeiding av nytt statistikkgrunnlag for offentlig forvaltning.

Hovedbildet er ikke endret siden den første publiseringen av 2003-tall i mars.

For husholdninger og ideelle organisasjoner er det særlig fire transaksjoner som er revidert i forhold til siste publisering.

Lønnsinntektene er revidert opp med 1,6 milliarder kroner. Formuesutgiftene er revidert ned med 0,6 milliarder kroner, pensjoner og stønader er revidert opp med 0,7 milliarder kroner og bruttorealinvesteringene er revidert ned med 1,3 milliarder kroner.

Konsekvensene av disse revisjonene er at disponibel inntekt har blitt revidert opp med 3 milliarder kroner. Sparingen er revidert opp med 2,7 milliarder kroner og nettofinansinvesteringene er revidert opp med 3,8 milliarder kroner.