4028_not-searchable
/bank-og-finansmarked/statistikker/vpfondk/arkiv
4028
Økte investeringer i verdipapirfondene
statistikk
2007-06-08T10:00:00.000Z
Bank og finansmarked
no
vpfondk, Verdipapirfond, kvartalstall, fondstyper (for eksempel aksjefond, obligasjonsfond, pengemarkedsfond), andelkapital, beholdninger, nettotegningerVerdipapirmarkeder, Bank og finansmarked
false

Verdipapirfond, kvartalstall1. kvartal 2007

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økte investeringer i verdipapirfondene

De store nettotegningene i verdipapirfondsandeler fortsetter i første kvartal i år og har økt sammenlignet med foregående kvartal. Det er institusjonelle investorer med forsikringsselskaper i spissen som står for det alt vesentlige av investeringene dette kvartalet.

Verdipapirfondenes andelskapital fordelt på eiersektorer per 31. mars 2007

Verdipapirfondenes andelskapital totalt og etter fondstype. Markedsverdi i millioner kroner

Markedsverdien for alle typer verdipapirfondsandeler er 411 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal, en økning på 9,9 prosent i forhold til foregående kvartal. En vesentlig del av økningen skyldes de store nettotegningene i løpet av kvartalet, men også høyere kurser på eksisterende fondsandeler.

Sektoren ”Forsikringsselskaper” er nå den største eieren av verdipapirfondsandeler med en eierandel på 27,9 prosent ved utgangen av første kvartal 2007. Til sammenlikning har ”Lønnstakere mv.” og ”Andre private foretak” eierandeler på henholdsvis 27,3 og 12,6 prosent ved utgangen av kvartalet.

Endringer i statistikken fra og med fjerde kvartal 2006

Verdipapirfondenes egne plasseringer i verdipapirfondsandeler er inkludert fra og med fjerde kvartal 2006. For tidligere kvartaler er det publisert nettotall, altså uten disse plasseringene.

Fra og med fjerde kvartal 2006 baseres fondenes eie av aksjer, obligasjoner og sertifikater på direkte opplysninger som hentes fra Verdipapirsentralen og fondenes depotmottakere.

Det er også foretatt noen justeringer av tabelloppsettet, blant annet med en mer detaljert sektorinndeling for fondenes andelskapital fordelt på eiere og for nettotegninger av fondsandeler fordelt på kjøpere.