2580_not-searchable
/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/ftot/arkiv
2580
Vekst for arkitekter og tekniske konsulenter i 2007
statistikk
2009-07-02T10:00:00.000Z
Varehandel og tjenesteyting
no
ftot, Næringslivstjenester, omsetning etter tjenestetyper, juridisk tjenesteyting, regnskapstjenester, revisjonstjenester, skatterådgivning, bedriftsrådgivning, markeds- og opinionsundersøkelser, arkitekttjenester, teknisk konsulentvirksomhet, reklamevirksomhet, medieformidling, rekruttering og utleie av arbeidskraftTjenesteyting, Varehandel og tjenesteyting
false

Næringslivstjenester, omsetning etter tjenestetyper2007

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Vekst for arkitekter og tekniske konsulenter i 2007

Oppgangen innenfor arkitektvirksomhet og teknisk konsulentvirksomhet fortsatte inn i 2007. Den totale omsetningen var på 74,7 milliarder kroner, en vekst på 27 prosent sammenlignet med 2006.

Arkitektvirksomhet og teknisk konsulentvirksomhet deles inn i fire hovedgrupper: Arkitektvirksomhet, byggteknisk konsulentvirksomhet, geologiske undersøkelser og annen teknisk konsulentvirksomhet.

Foretakene innenfor annen teknisk konsulentvirksomhet stod for 46,7 prosent av den totale omsetningen innenfor arkitektvirksomhet og teknisk konsulentvirksomhet og hadde alene en omsetning på 34,9 milliarder kroner. Den største omsetningen blant disse tjenestetypene hadde ingeniørtjenester knyttet til industri og produksjon. Omsetningen av disse tjenestene var på 17,5 milliarder kroner.

Foretakene innenfor byggeteknisk konsulentvirksomhet omsatte for 16,7 milliarder kroner, hvorav ingeniørtjenester i forbindelse med byggeprosjekter stod for 34,7 prosent. Arkitektvirksomhet hadde en omsetning på 5,2 milliarder kroner, hvorav tjenester knyttet til utforming av bygninger utgjorde 48,8 prosent.

Arkitektvirksomhet og teknisk konsulentvirksomhet. Fordelt etter tjenestetype. 2007. Prosent

Juridiske tjenester. Omsetning fordelt etter tjeneste type. 2007. Millioner kroner

Juridisk tjenesteyting for 9,6 milliarder

Foretakene innenfor juridisk tjenesteyting omsatte i 2007 for 9,6 milliarder kroner. Størst omsetning var det innenfor forretningsrett og sivilrett. Omsetningen innenfor disse tjenestene var på henholdsvis 5,5 og 2 milliarder kroner.

Andre næringer

Undersøkelsen er også gjennomført for næringene ”Regnskap, revisjon og skatterådgivning”, ”Markeds- og opinionsundersøkelser”, ”Bedriftsrådgivning”, ”Annonse- og reklamevirksomhet” og ”Teknisk testing og analyse”. Omsetningsfordeling på ulike områder for disse næringene presenteres i tabellene under.

Tabeller: