2586_not-searchable
/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/ftot/arkiv
2586
Annonse- og reklameplass for 9,5 milliarder
statistikk
2006-12-01T10:00:00.000Z
Varehandel og tjenesteyting
no
ftot, Næringslivstjenester, omsetning etter tjenestetyper, juridisk tjenesteyting, regnskapstjenester, revisjonstjenester, skatterådgivning, bedriftsrådgivning, markeds- og opinionsundersøkelser, arkitekttjenester, teknisk konsulentvirksomhet, reklamevirksomhet, medieformidling, rekruttering og utleie av arbeidskraftTjenesteyting, Varehandel og tjenesteyting
false

Næringslivstjenester, omsetning etter tjenestetyper2004

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Annonse- og reklameplass for 9,5 milliarder

Salg og utleie av annonse- og reklameplass, utleie av arbeidskraft og forretningsrett var blant tjenestetypene med størst omsetning i 2004, viser ny statistikk fra Statistisk sentralbyrå.

Innenfor annonse- og reklamevirksomhet utgjorde tjenesten salg og utleie av annonse-/reklameplass eller -tid 64 prosent av omsetningen, hvilket tilsvarer 9,5 milliarder kroner. Det ble solgt tjenester knyttet til planlegging, utforming og plassering av annonser og reklame for 3,8 milliarder kroner i 2004. Av disse utgjorde 2,6 milliarder kroner totalleveranse av annonse- og reklametjenester, 559 millioner var tilknyttet direktemarkedsføring, mens utforming av annonser og reklame hadde en omsetning på 239 millioner kroner.

Forretningsrett størst

Foretakene innen juridisk tjenesteyting omsatte i 2004 for 3,6 milliarder kroner innenfor området forretningsrett, det vil si 50 prosent av den totale omsetningen i bransjen. De tilsvarende tallene for sivilrett var på 1,6 milliarder, hvilket er en andel på 22 prosent.

Stor utleie til industri og produksjon

Utleie av personale til industri og produksjon utgjorde 1,9 milliarder kroner, det vil si 25 prosent av omsetningen i utleiebransjen. Innenfor utleie av personale til annet kontorarbeid enn databehandling og telekommunikasjon var omsetningen på 2,2 milliarder kroner i 2004. Dette svarer til 30 prosent av totalomsetningen. Utleie til transport, lager og logistikk var tredje størst målt i omsetning, og utgjorde i overkant av 1 milliard kroner, som svarer til 14 prosent av totalomsetningen.

Andre næringer

Undersøkelsen er også gjennomført for næringene ”Regnskap, revisjon og skatterådgivning”, ”Markeds- og opinionsundersøkelser”, ”Bedriftsrådgivning”, ”Arkitektvirksomhet og teknisk konsulentvirksomhet” og ”Teknisk testing og analyse”. Omsetningsfordeling for disse næringene presenteres i tabellene under.

Behov for ny statistikk

Statistikken viser hvordan foretakenes omsetning fordeler seg på ulike tjenestetyper innen forretningsmessig tjenesteyting. Bakgrunnen er behovet for en bedre og mer detaljert statistikk for de tjenesteytende næringene, og det er første gang en slik undersøkelse gjennomføres. Se for øvrig ” Om statistikken ” for mer informasjon.

Tabeller: