22955_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/vtu/arkiv
22955
Mange unge omkom på veiene i mai
statistikk
2008-06-13T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
vtu, Trafikkulykker med personskade, trafikkulykker, drepte, skadde, dødsulykker, ulykkestyper, møteulykker, utforkjøringer, påkjørsler bakfra, vogntogulykker, trafikantgrupper, bilførere, syklister, fotgjengere, kjøretøytyper, personbiler, busser, motorsykler, dekktyperLandtransport, Transport og reiseliv
false

Trafikkulykker med personskademai 2008

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Mange unge omkom på veiene i mai

24 mennesker mistet livet i trafikkulykker i mai, ifølge en foreløpig oversikt fra politiet. Av disse var 14 mennesker ungdom under 25 år. Det er langt flere enn gjennomsnittet for de siste ti årene.

Personer skadd. Januar-mai. 1999-2008

Personer drept. Januar-mai. 1999-2008

Hittil i år har 103 personer omkommet i trafikken. Det er det høyeste antallet registrert for perioden siden 2004, og over gjennomsnittet for de siste ti årene.

Av de som omkom i forrige måned var ti sjåfører, åtte passasjerer, én motorsyklist, to fotgjengere og tre andre trafikanter. Over halvparten av de som mistet livet i trafikken i løpet av årets fem første måneder var sjåfører.

Alvorlig for unge trafikanter

14 av de som ble drept i trafikkulykker forrige måned var under 25 år. Det er det høyeste tallet unge omkomne politiet har registrert i mai de siste ti årene. For perioden januar til mai er tallet fortsatt høyt sammenlignet med foregående år. 37 personer i alderen 0 til 24 år har omkommet så langt i 2008, 14 flere enn ved samme tid i fjor og over gjennomsnittet for de siste ti årene.

Tall fra politiet

Statistikken omfatter bare ulykker som er meldt til politiet. Det medfører at mindre alvorlige ulykker og skader er underrepresentert i skadetallene. Om lag 28 prosent av personene som har blitt skadd i trafikken så langt i år er ført opp med ukjent skadegrad i politirapportene. Personer med uoppgitt skadegrad er medregnet i det totale tallet på skadde personer. Mange av disse kan i ettertid vise seg å være uskadde.

Barn og unge under 25 år drept i veitrafikkulykker. Januar-mai. 1999-2008

Tabeller: