20508_not-searchable
/kultur-og-fritid/statistikker/stkultjen/aar-forelopige
20508
Økning i kulturell tjenesteyting
statistikk
2004-10-28T10:00:00.000Z
Kultur og fritid
no
stkultjen, Kulturell tjenesteyting, strukturstatistikkKultur, Kultur og fritid
false

Kulturell tjenesteyting, strukturstatistikk2003, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økning i kulturell tjenesteyting

Foretakene innenfor kulturell tjenesteyting omsatte for 10,5 milliarder kroner og sysselsatte 9 697 personer i 2003, ifølge foreløpige tall. Statistikken omfatter bransjene radio og fjernsyn, film og video, samt nyhetsbyråer.

De foreløpige tallene for 2003 viste en økning i antall foretak fra året før og en vekst i både omsetning og sysselsetting. Omsetningen økte med 3,2 prosent, mens sysselsettingen økte med 3,8 prosent.

Omsetning, etter næringshovedgruppe. Foretak. Endelige tall 2002 og foreløpige tall 2003. Millioner kroner

Vekst innenfor radio og fjernsyn

Foretakene innenfor radio og fjernsyn omsatte for nærmere 6,7 milliarder kroner i 2003. Dette var en vekst på 4,5 prosent fra året før. Sysselsettingen økte med 6,5 prosent til 5 602 personer. Film og video viste også vekst i omsetningen, mens tallet på sysselsatte gikk svakt ned. Film og video omfatter film- og videoproduksjon, distribusjon av film og video, samt filmframvisning. Omsetningen var på nesten 3,1 milliarder kroner i 2003 og 3 131 personer var sysselsatt.

Økning i antall nyhetsbyråer

Nyhetsbyråer omfatter også frilansjournalist- og pressefotografvirksomhet. Til tross for en økning i antall foretak, gikk omsetningen ned til 813 millioner kroner i 2003 mens sysselsettingen økte til 964 personer.

Foreløpige tall

De foreløpige tallene for antall foretak, omsetning og sysselsetting innenfor kulturell tjenesteyting blir frigitt før datagrunnlaget er ferdig revidert, og vil derfor kunne avvike noe fra endelige tall som frigis senere. Mens endelige tall frigis på både bedrifts- og foretaksnivå, blir foreløpige tall kun frigitt på foretaksnivå.

Sysselsettingstallene er utarbeidet i henhold til definisjonene i EUs forordning for strukturstatistikk, og viser gjennomsnittlig antall sysselsatte i løpet av året. Personer med mer enn ett arbeidsforhold blir telt med som sysselsatt i flere foretak. Mer om dette og andre begreper som brukes i strukturstatistikken for kulturell tjenesteyting, finner du i "Om statistikken".

Tabeller: