Innhald
Om statistikken
Omgrep
- 
               
Namn og emne
 - 
               
Namn: Kjøtproduksjon
Emne: Jord, skog, jakt og fiskeri 
- 
               
Ansvarleg seksjon
 - 
               
Seksjon for eiendoms-, areal- og primærnæringsstatistikk
 
- 
               
Definisjon av dei viktigaste omgrepa og variablane
 - 
               
I tabellane blir ofte omgrepet fjørfe nytta. Det er summen av dyreslaga høns, kylling, kalkun og andre fjørfe.
 
- 
               
Standard klassifikasjonar
 - 
               
Fylke, der tal blir gitt samla for Oslo og Akershus fordi det er få jordbruksbedrifter i Oslo.
 
Administrative opplysingar
- 
               
Regionalt nivå
 - 
               
Fylke.
 
- 
               
Kor ofte og aktualitet
 - 
               
Halvår. Årleg.
 
- 
               
Internasjonal rapportering
 - 
               
Ikkje relevant
 
- 
               
Lagring og bruk av grunnmaterialet
 - 
               
Mikrodata blir lagra i SSB.
 
Bakgrunn
- 
               
Føremål og historie
 - 
               
Statistikken byggjer på rapportering frå slakteri og kontrollstasjonar. Alle slakt som slakteri og kontrollstasjonar tar hand om skal registrerast i Leveranseregisteret for slakt. Leveranseregisteret for slakt blir administrert av Landbruksdirektoratet.
 
- 
               
Brukarar og bruksområde
 - 
               
Statistikken blir nytta av offentlege etatar og ulike næringsorganisasjonar.
 
- 
               
Likebehandling av brukere
 - 
               
Ikkje relevant
 
- 
               
Samanheng med annan statistikk
 - 
               
Ikkje relevant
 
- 
               
Lovheimel
 - 
               
Ikkje relevant
 
- 
               
EØS-referanse
 - 
               
Ikkje relevant
 
Produksjon
- 
               
Omfang
 - 
               
Populasjonen omfattar alle leveransar av slakt til godkjende slakteri og kontrollstasjonar. Statistikken omfattar ikkje heimeslakt.
 
- 
               
Datakjelder og utval
 - 
               
Landbruksdirektoratet sitt register over alle leverte slakt er grunnlaget for utarbeiding av statistikken.
Ikkje relevant.
 
- 
               
Datainnsamling, editering og beregninger
 - 
               
Elektronisk datainnsamling, frå Leveranseregisteret for slakt.
Statistikken blir kontrollert på aggregert nivå (lands- og fylkestal) i høve til tidlegare års registreringar.
Leveranseregisteret for slakt inneheld alle leverte slakt i løpet av året. SSB mottar aggregerte datafiler, der ein record inneheld opplysningar om alle slakt av det einskilde kjøtslag hos kvar produsent kvar månad.
 
- 
               
Sesongjustering
 - 
               
Ikkje relevant
 
- 
               
Konfidensialitet
 - 
               
Tal blir ikkje offentleggjort dersom dei kan medføre fare for at einskilde jordbruksbedrifter blir identifisert.
 
- 
               
Samanlikningar over tid og stad
 - 
               
Statistikken går attende til 1952. Ved overgang til registerutnytting i 1995, har publisering av data etter produsentane sin lokalisering i kommune og fylke vore mogleg.
 
Nøyaktigheit og pålitelegheit
- 
               
Feilkjelder og uvisse
 - 
               
Ein mogleg feilkjelde kan vere feilføringar og manglande opplysningar ved innlegging av data i registeret. Ein reknar imidlertid med at opplysningane i registeret er av god kvalitet.
 
- 
               
Revisjon
 - 
               
Ikkje relevant